Senaste två dagarna

Senaste två dagarna har jag fått lämna Elsa på förskolan och sen gått därifrån nästan med en gång för att se hur det skulle gå. Det har så klart gått hur bra som helst. Hon har knappt velat gå hem när jag kommit.

Hon tittade storögt på mig när jag gick och när jag kom, så jag undrar ju vad som sker i hennes huvud. Allt nytt känns ju säkert så främmande på nåt sätt, men ändå kul. Inte är det lätt. Så mycket som sker runt omkring. Omvälvande och mycket att ta in, helt ogreppbart på ett sätt för en liten tjej. Men det har gått bra som sagt ändå.

Igår fick vi besök av Lindas syster Jenny med familj. De hade haft lite sportlovsaktiviteter i Stockholm och så och svängde förbi på vägen hem. Jag var tråkig och glodde på hockey. Skön vinst mot Björklöven. Innan de kom åt vi lite kycklingtacos.

Idag var det lördag kväll och vi skulle se på mello, väntade bara på att Linda skulle komma ut och att Elsa skulle somna, men det var mycket motstånd idag. Tufft, bara att härda ut och se tiden an, det blir bättre någon dag. Fick se klart Talang från igår istället som vi inte orkade se klart.

Nu så är det nog dags att sova om jag ska orka med imorgon med. Håll tummarna att jag får sova till åtminstone 07.00.

Tankar jag bara tänkte

Jag funderar ju mycket på saker och ting jag ser och stöter på i min vardag. Idag har det varit om det här med folk man ser på stan som man har en koppling till, men för länge sen och som inte längre är aktuell.

Till exempel såg jag en som jag gick i lågstadiet med när jag beställde lunch, han en årskurs över. Han minns nog eller känner inte igen mig vad jag tror. På vägen tillbaka till kontoret såg jag en gammal deltagare från när jag jobbade på Iris Hadar.

Det sker lite titt som tätt att jag träffar på folk som jag haft att göra med i gamla sammanhang, men inte alls har någon koppling till längre ute på stan. Då kan ju jag fundera lite på om vad de gör idag och vad som hänt i deras liv. Mer eller mindre förstås, beroende på hur vår relation såg ut.

Andra saker som skett idag är att Elsa fått förskoleplats! på vårt förstaval. Blev tydligen en plats ledig just idag så när brevet kom hem så hade de ringt och berättat att det som stod där inte var aktuellt längre. Tjohoo vilken tur vi hade där. Så om lite mer än en månad så ska jag skola in henne där.

Tror och hoppas verkligen att hon ska trivas med att komma ut och träffa andra barn och få lite socialt umgänge. Hon verkar trivas när hon får träffa andra barn. Hon behöver få komma iväg hemifrån. Precis som det blir lite mer lätthanterligt för Linda så klart.

Nu är dagen slut och veckan med, så dags att röra sig hemåt för lite fredagsmys.

Lång sovmorgon

Lång sovmorgon skrev jag visst om, men när var detta?Jag har tydligen en tendens att påbörja inlägg om vad som sker i mitt liv och sen inte avsluta dem. Det blir i förlängningen ett inlägg som blir lite inaktuellt kan man säga. Här kommer ett från förra helgen. Mest random tankar ihopslängda i ett gytter:

Idag blev det lång sovmorgon för min del. Kan ha varit för att jag kom i säng efter 03. Ligger i sängen och glor på Wahlgrens värld och det är så jävla mycket reklam för spelsajter att jag spyr. Nackdelen med att kolla på skitprogram på playkanaler antar jag. Min största fundering är varför de har spelsajtsreklam till ett sånt program, inte riktigt samma målgrupp tänker jag. Men dags att släppa det och ägna tid åt något vettigare.

Skönt med helg är det, veckorna går så fort. Svårt att hänga med är det. Och där loopade reklamen in igen. Skiterit.

Jag fyller ju år nu på torsdag. 38 år gammal och det är ju alltid trevligt att fylla år. Jag har inte några problem med att bli äldre och letar ständigt efter tecken på att jag åldras. Jag har till exempel ett vitt hårstrå i skägget och ett på bröstet.

Nu till något helt annat. Ibland förstår jag inte hur vi människor orkar. I mitt liv händer som en del vet en hel del, det är saker på jobbet, det är privata saker. Mycket förändringar och känslor. Men på något sätt så hanterar man det hela. Vi har så mycket förmåga att rulla med slagen och bryta ihop och komma igen. Helt fantastiskt.

Färdigglott

Jag kan bara känna och höra hur censuren smattrar. I min hjärna och från hela jävla världen. Men vafan, det har ju inte hindrat mig förr. Det är inte så svårt att vara pretentiös och verka lite väl överdrivet djup och ja inte vet jag. Men det kanske är för att det är svårt att uttrycka med ord, än hellre med tankar.

Äh, jag är för trött för att sitta och klura ut bra saker att skriva. Skulle gått och lagt mig för fyra timmar sen. Finns för mycket skräp ute på das intarwebz att glutta på. Men nu får det fan i mig vara nog, ja det får det.

Lobotomi nästa?

Jag vet inte vad jag ska säga, att jag förväntade mig det här, eller att det var nog lika bra. Att nollställa sig för att slippa ta smällar som kanske kommer känns ju sådär. Samtidigt som jag vill brista ut i saker som varför kan det aldrig vara enkelt och varför ska det vara så svårt så inser jag att det bara är så.

Någonstans känner jag också att jag är så sjukt trött på mig själv. Alla jävla kvasitankar och dumma teorier om varför jag är och gör och tänker som jag gör. Behöver fan en lobotomi snart, för så här kan jag inte hålla på. Var patetisk, gör bort dig, gör nånting! Lite eller ganska så mycket så känns det.

Orkar inte tjafsa mer om det här idag, ska fan sova.

Allt var för konsten

Nu när jag ändå är igång ska jag fortsätta med lite tankar om en film jag såg inatt. Jag kände att temat på den var lite halvt aktuellt för min egen del, det var i alla fall något i den som jag kände igen mig i.

Filmen heter Förvandlingen och går ut på att Rachel Weisz karaktär Evelyn ska förvandla Paul Rudds karaktär Adam från en blyg och lite tafatt kille till en snygg och självsäker sådan. Det hela är en del av hennes examensarbete i konst, att se hur man kan förvandla ytan på en individ genom små manipulerande ord och uppmuntran. Och det är just detta som jag känner är intressant, hur vi genom ord kan få andra att rycka upp sig och vilja bli bättre.

Jag vet med mig själv att jag själv inte kan förmå mig själv att utvecklas inom vissa områden, jag behöver yttre påverkan för att få till en förändring. Det kan räcka med bara några ord eller en enkel uppmaning för att jag ska upptäcka saker som jag kanske aldrig upptäckt själv. Det är lustigt alltså. Att andra kan se en med helt andra ögon och trycka på små saker och göra en så stor skillnad.

En kommentar om konst och temat runt det i filmen. Jag tycker att det hon gjorde var moraliskt fel och att hon berättigade sitt agerande med att det var konst, det kändes galet. Man kan inte göra en massa saker med personer och sen säga att det var i konstens namn och sedan gå fri från all skuld. Så fungerar det inte.

Sängslängning

Det är svårt att veta riktigt vart man är på väg tycker jag. Ena dagen kommer tanken att jag kanske ska göra något som kanske är något liknande det här och sen en annan gång kanske jag får en helt annan inriktning på vart jag är på väg. Vilket som kanske? Jag vet inte, vilket nog är det största problemet. För att veta är att föredra?

Bara en massa jävla frågor och typ inga svar. nej, inte tänka eller känna efter för mycket, bara tuta och kör nu. Ny vecka, fullspäckad och bra skit. Möten och plugg och mer möten och mer plugg och kanske lite fest. Ungefär som förra veckan. Drunkna i en massa saker som kan göra att jag inte tänker dumma tankar och gör mindre bra saker.

Dags att slänga sig i säng.