Att inte riktigt hinna med det man vill/planerat

Helgen har varit bra, fått en del gjort om än inte allt som vi velat. Sånt är livet med småbarn och höggravid fru och trött make/pappa. Får göra punktinsatser och känna sig nöjd ändå.

Har packat en kartong inför golvbytet som sker med start om lite mer än en vecka. Är ganska mycket mer som ska packas ner i arbetsrummet där jag nu befinner mig, men åtminstone så är mitt skrivbord tömt.

Linda var till Skillebyholm idag och gick på marknad och jag var hemma och försökte återhämta mig efter en vecka med lite sömn, mest självförvållat. Dammsög, lagade mat och fixade med tvätt när hon kom hem. Igår fixa hon en massa som legat på hög och jag diskade, lagade mat och så tvättade vi. Lotta kom på besök och busade med Elsa, de hade så kul.

I fredags var jag som sagt på jobbet och umgicks med mina kollegor och mamma hade Elsa. När folk undrar om jag längtar tillbaks så säger jag både och. Men rätt skönt att slippa att jobba just nu. För- och nackdelar med allt..

Återhämta sig är en lyx

Nu har det gått ett tag till sen jag jag skrev något här. Eller ja, det var väl ungefär en vecka sedan ganska exakt.. Behövde återhämta mig.

Jag var rätt slut även i måndags, det slutade med att jag gick hem vid 14-tiden redan och var hemma både tisdag och onsdag för att försöka vila upp mig. Hade sällskap av en mindre pigg och lika huvudvärkande fru. Det var bra att återhämta sig lite för att orka med allt som sker i livet.

Under hela 2017 som varit ett år att minnas av både bra och dåliga orsaker så är det väl så att det blivit väldigt mycket av det hela. Vi kunde konstatera att det egentligen varit alldeles för mycket med flytt och förlust av två fäder, missfall och oro över allsköns saker kopplat till dessa saker.

Även om det inte känts så har det tagit ut sin rätt och när det blev inflammation av tandkött och huvudvärk tillsammans med två rätt tuffa dagar på arbetet så kändes tyngden av hela året på något sätt.

Så vis som jag är tog jag mig själv i kragen och var hemma istället för att ”kämpa på” som alldeles för många gör. Jag är tacksam att jag kan göra det och förstår att inte alla har den lyxen. Tänk på alla ensamstående, alla som inte har ekonomin som tillåter dem att vara hemma sjuka eller vila upp sig när det behövs. Ja, fy fan säger jag bara.

Sen jobbade jag torsdag och fredag och ja vad säger man. Viktigt att kunna släppa kontrollen som jag i och för sig redan vet, men ändå behöver bli påmind om. Fredag kväll så tog vi det lugnt och köpte med oss mat hem från lokala kvarterskrogen. Rätt okej mat faktiskt.

Igår hade vi en hel lista med saker att hinna med och vi hann med allt utom en grej. Hämtade ut babyboxar över halva Södertörn  då vi nu påbörjat förberedelserna inför det stora som sker i maj. Vi skulle testa barnvagnar med, men bemötandet i den butiken var lite sådär så vi orkade inte. Däremellan svängde vi förbi Pinchos för att äta god mat. Åt den godaste pannacotta jag ätit, med smak av Baileys.

Avslutade lördagen med bio och Heron city. Bion var bra, men var dumt att gå på en lönehelg, så mycket folk. Vi såg Downsizing med Matt Damon och även Rolf Lassgård i en av rollerna. Tänkvärt och lite småroligt och underhållande, en 6 av 10 fick den av oss.

Idag har vi mest fixat här hemma med köket och snyggat till. Nöjda blev vi och nu hoppas vi på att det blir kontakt med både rörmokare och målare för framtida projekt här hemma under veckan eller snar framtid.

Alltid något att se fram emot.. nu hoppas vi att jag lyckats återhämta mig denna helgen.

Slavade på kåren

On a more personal and less serious note.

Jo, igår så var det såhär att jag kollade på de s.k. slavsidorna på Kårens hemsida och såg att ja, det var ca 15 personer som skrivit upp sig för att slava på gårdagens discokväll. Tidigare denna vecka hade jag intalat mig själv att jag måste utsätta mig för sådant jag känner är obehagligt, då bland annat att slava, eftersom jag senast jag gjorde det blev uppstressad något helt otroligt. Allt såklart i min skalle. Med rätt attityd och inställning så kommer man miltals.

Sagt och gjort, jag såg detta runt 17.00 och runt 18.00 befann jag mig vid spritbaren på Kåren. Efter att ha slängt i mig köttbullar och pasta och fått akut hjärtklappning kom jag iväg. Och jag ångrar det å det bestämdaste inte alls. Viss, det var inte så mycket folk, det var ett grymt skönt schema. Det enda tillfälle jag behövde handskas med pengar var den andra halvtimmen då jag sålde 6 drinkar i spritbaren. Vilket var ganska lagom. Allt annat kunde jag även hantera på ett bra och positivt sätt.

Kom hem runt 06 i morse och la mig 07, sen sov jag djupt.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

YES!

Jag fick mina skattepengar nu och inte i höst som jag trodde. Väldigt skönt att ha, så nu kan jag köpa glasögon och behöver inte känna mig stressad över att ha lite pengar. Något som känns ännu bättre är att jag ringde till min kvartersvärd om kylskåpet som luktar anus och hon kommer imorgon och kollar på det och sen blir det förmodligen ett nytt nästa vecka.

Jag är dock inte här då, men det gör inget.

Ändrade planer

Skulle inte flytta helt och hållet förrän om två veckor, men nu blir det av till helgen. Hela flyttlasset. Kommer bli alldeles toppen, det är ju bättre att flytta allt då och så blir det mindre stressigt med. Så nu har jag lite att packa, nog för att det mesta är nerpackat. Mina kläder ska ner och resten av köksprylarna och diverse badrumsprylar.

På fredag börjar jag köra kartonger, efter att jag hämtat nycklarna. det tror jag man får göra efter 12. Sen åker jag hem till Södertälje för att på lördagen packa in det som är där, antingen i en hyrd lastbil eller en buss från pappas jobb. Sen hit igen och packa ur de sakerna i nya lägenheten och så till Vallby för att transportera det som är kvar här. Sen iväg med det till nya lägenheten och packa ur det. Sen är det klart.

Andra bloggar om:

Tom i bollen

Jag har varit rätt tom i bollen hela dagen. Inte gjort många knop alls
Sov fram till 15.00 och sen har jag mest såsat runt i min lilla bubbla.
Slavandet på kåren funkade ganska bra, var lite illa ute nån gång, men det löste sig.

Egentligen handlar det om hur jag fungerar. Att jag blir uppstressad och gör saker till lite jobbigare än vad de behöver vara. Men jag hade världens bästa schema, så jag slapp det jag upplever som jobbigast och jag är nöjd med min insats. Lär inte anmäla mig frivilligt någon gång snart, dock.

Klar

Nu är jag trött alltså. Lång dag, med invecklingar. 😛
Kom iväg till skolan vid 11, satt där och kollade lite på det man ska kunna inför tentan som äger rum senare idag. Efter ett tag så hittade jag en ledig dator och satte mig och skrev klart mitt pm, som är så skönt att vara klar med! Nu är det bara tentan imorgon kvar, sen är det dags att fira!

Ska bli jävligt kul!

Skulle kört Ki box idag, men det blev missförstånd kring tiderna och jag fick cykla hem efter att ha stressat till F&S. Jag var sent ute. Tog en lång omväg hem, cyklade runt halva stan i princip.