När varken tid, inspiration eller ork finns

Nu menar jag inte att jag är helt slutkörd eller jätteupptagen, inte alls, men det kanske handlar mer om att vara oinspirerad? Men då vet ni och jag i alla fall vad det är som gör att jag inte skriver så mycket här som jag vill. För vill gör jag men som sagt det är alltid en massa annat som kommer i vägen.

Nu när jag väl kommit igång och skriver så kan jag ju passa på och göra det ordentligt. 

Såg en dokumentär eller ett inslag om män som Andrev Walden gjort här nu ikväll. Var rätt intressant. Handlar om vänskap och att vi som är män ofta tappar bort våra tidigare relationer när vi skaffar familj. Känner igen en hel del. Klart man prioriterar annorlunda, sen vet jag inte om det för min del handlar om att få egentid ensam. För mig hade det lika gärna kunna vara egentid med kompisar. 

Som vanligt är det tid och avstånd och andra planer som gör att det inte blir av. Att jag prioriterar familjen är ju självklart, det påverkar ju också. Det kanske är mer av bekvämlighet. Vad vet jag? Oavsett så är resultatet detsamma. För att ha en relation behöver den ju underhållas och det finns inte så mycket tid och ork till mer än familjen.

Sen är det ju självklart också att man förändras som person beroende på var i livet man befinner sig. Jag har i princip slutat dricka alkohol till exempel, vilket är något jag gjort mycket av när jag var singel och ensam. Nu när livet handlar mer om blöjbyten och att natta Elsa så känns det som att man har lite annat att tänka på. Dessutom är jag väl ganska klar med det livet.

Samtidigt kanske det är viktigt att nån gång ibland ta sig friheten att leva i det förflutna nån gång ibland, om så bara lite grann. Särskilt för att inte tappa alla de vänner som lever kvar i den typen av livsstil. Blir lite av en dissonans då det i ett dröm läge gick att kombinera alla de delar av livet som man gillar samtidigt, men det är utan att överdriva en utmaning. 

Sen varför utgår de bara från att män kan ha andra män som vänner, det undrar jag? 

Nu tror jag att jag måste styra upp en middag eller nåt med lite vänner för att skärpa till mig. Tror det kan vara en bra idé..

Edit – Kan Andrev få en vän?

Journalisten Andrev Walden har nästan inga vänner kvar, och är rädd för att hamna i ”mansfällan” – att en dag bli helt ensam. Han försöker inleda en ny vänskap med en lös bekant, söker upp gamla vänner för att se var det gick snett och frågar sig varför så många män är så ensamma.

 

En god idé

IMG_0262.JPG

Jag hittade en genial idé som en kille utför just nu, att fika med alla sina Facebookvänner.

Han har över 1000 stycken och har planer på att träffa alla och blogga om varje möte. Han har redan fått ut en massa av detta, både arbetserbjudanden och annat positivt. Jag sitter just nu och funderar över hur jag själv skulle kunna göra något eget, inspirerat av detta.

Jag har ju massor med tid över och jag behöver få dels inspiration och pepp som jag märkt att jag faktiskt fått då jag varit i kontakt med andra och pratat om min situation. Så varför inte spendera tiden med en massa roliga möten. Det är ju trots allt i mötet som det sker..

Min enda invändning skulle kunna vara att jag tycker det är lite småjobbigt att kontakta folk och att de kanske inte vill ses eller så, men det är bara att bita i det sura äpplet om det sker.

Tycker det här är så spännande, men jag måste ha ett bra koncept. Kan man bara härma rakt av eller? Borde jag ha en egen vinkling?

Hur blir det med alla de som bor i andra ändar av landet? Jag har ju inte råd att åka runt liksom. Men det behöver ju inte ske imorgon, kan ju ta det så som det kommer. Ska skissa lite mer innan jag lanserar konceptet. Behöver nog ta det lite piano och inte måla in mig i ett hörn, det bör vara så prestigelöst som möjligt, annars blir det nog krystat.

Efter en dusch så kom jag på konceptet, jag ska göra intervjuer och i dessa prata med folk jag känner om frågor som jag tycker är viktiga. För att se hur de tänker om allt från feminism, miljön, mänskliga rättigheter, musik och så vidare.

Sen ska detta spelas in och bli en del av en serie med intervjuer som läggs upp på en hemsida. Redan här ser jag ett problem, alla vill kanske inte bli inspelade och prata inför en kamera och en publik. Hur göra då? Får helt enkelt fråga och ta de som är villiga att gå med på det hela. Jag ska sitta och reda ut hur hela upplägget ska se ut och sen hitta någon som kan vara testperson.

Och inte att glömma, ett klatschigt namn att använda för hela konceptet.

Facebookrelationen

Jag läser lite grann, sen flummar jag runt på Facebook. Min nya drog. Helt oanat har jag ännu en gång fastnat i ett träsk. Ett träsk av relationer och nätverkande på internet. Vet egentligen inte vad som är så faschinerande. Funderar på det här om man ska lägga till människor som man egentligen inte har så mycket kontakt med. Som gamla ex och andra gamla människor. Tycker de att man är skum då? Borde jag bry mig? Framför allt, varför ska jag ha dem med alls? Bara för att eller för att ja vadå?

Ungefär som att lägga till folk man bara känner ytterst ytligt antar jag.

Andra bloggar om: , ,

Principavtal kanske en lösning?

Israel föreslår avtal om stat

Detta mina vänner, var väldigt spännande att läsa om. Förvisso inget som säger att det ens kommer att accepteras någonstans utav den palestinska befolkningen eller dess olika ledare. Men början på en lösning är alltid att man försöker komma med förslag och se vad som går att komma överens om.

Nog för att de har hållt på i 60 år, men nya infallsvinklar och lösningar krävs för att något ska hända över huvud taget. Ska bli spännande att se om det mottas med skeptiscism eller med en kanske lite mer öppen syn. Perspektiv finns det många av och jag vet inte, men från mitt ser det inte ut som en helt idiotisk lösning. Fast vad vet jag?

Det som förvånade mig mest var att de tillåter palestinierna att utropa Jerusalem till sin huvudstad. Fast i slutändan kanske det bara är lögn och förtal.

Intressant

Ayn Rand

Jag har snöat in lite på de filosofiska tankarna som Ayn Rand uttryckt, bland annat i sina böcker, Atlas Shrugged och The Fountainhead.

Jag har ännu inte läst dessa, men nu har jag skaffat The Fountainhead som audiobook. Läste om kända människors dragning till hennes verk och hur de blivit djupt berörda av det hon skrivit om, på The Atlas Society, som även driver Centret för Objektivism. Så jag ser fram emot och se om det kommer påverka mig på samma sätt, men det tror jag. Har som sagt redan fått lite insikt i vad det handlar om. Dels av vänner och andra författare, som jag faktiskt läst, som inspirerats av henne.

Nu ska jag föra över boken till min mobil och lyssna när jag cyklar ute till syrran ute i Enhörna, där jag ska sova över i stugan de bor i under sommaren. Fantastiskt läge nere vid Mälarens kalla vatten.

Återkommer imorgon, förhoppningsvis lite mer klok.

Andra bloggar om: , , , , ,

Intressant

influensan fick mig

Mina planer för helgen blev krossade i samma stund som jag insåg att jag gått och åkt på influensaviruset. Jaha, det var bara att stanna hemma. Missa en föreläsning för första gången. Är man sjuk så är man. Skulle åkt till mina föräldrar nu på morgonen, men jag ringde igår och sa att det får bli nästa helg, jag är sjuk.

Skulle ju gått på fest i Rotebro med, men det sket sig. hade varit skoj, men jaja..

Igår kväll fick jag ett oväntat samtal från barndomsvänner som jag inte haft så mycket kontakt med senaste åren. Ska åka till Södertälje nästa helg istället och då passa på att ta igen lite förlorad tid. De gav mig iallafall en update på vad en massa folk från förr hållt på med, det var en sjujädra massa människor med ungar och diverse gamla problem som upprepade sig.

De lever familjeliv, medan jag försöker finna mig själv någonstans på vägen. Vi lever rätt olika.

Andra bloggar om: , ,

Intressant

Lista med frågor

Snodde den här långa listan från Catya. orkar inte vidarebefodra den dock. Men sno gärna den från mig den som vill. Men med egna svar förstås 😛

UTSEENDE
[ ] Jag är kortare än 160cm.
[X] Ibland tycker jag att jag är ful.
[X] Jag blir lätt brun.
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[X] Jag har en tatuering. (ska vara i plural)
[X] Jag är osäker över mitt utseende.
[ ] Jag har haft/har tandställning.
[X] Jag har glasögon/linser.
[X] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[X] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[ ] Jag har mer än två piercingar.
[X] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[ ] Jag har fräknar.

FAMILJ
[ ] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[X] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[ ] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[X] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[X] Jag studerar
[ ] Jag jobbar.
[X] Jag har somnat i skolan/jobbet.
[X] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[X] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[ ] Jag har sagt ”lol” i en riktig diskussion. (Även ”råfflåll”)
[X] Jag börjar ännu gråta av Disneyfilmer.
[ ] Jag har kissat på mig av skratt.
[X] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[X] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[X] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.

HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[ ] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[X] Jag har brutit ett ben.
[ ] Mina tonciller har tagits bort.
[ ] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[X] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[ ] Jag har kört mer än 300km på en dag.
[X] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit på Golfen Center.
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[X] Jag har varit i Afrika.
[X] Jag har varit i Asien.

ERFARENHETER
[X] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[X] Jag har sett en fallande stjärna.
[X] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[X] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[X] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[X] Jag har gått ”skinny dipping”.
[X] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[X] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[ ] Jag har krockat i en bil.
[X] Jag har skidat.
[X] Jag har medverkat i ett skådespel.
[X] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[X] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[X] Jag har sett norrskenet.
[X] Jag har suttit på ett tak på natten.
[X] Jag har aprillat någon.
[X] Jag har åkt taxi.
[ ] Jag har ätit sushi.
[ ] Jag har åkt snowboard.

FÖRHÅLLANDEN
[X] Jag är singel
[ ] Jag är i ett förhållande.
[ ] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift.
[X] Jag har varit på en blind date.
[X] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[X] Jag saknar någon just nu.
[X] Jag är rädd för att bli övergiven.
[ ] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[ ] Jag har skiljt mig.
[X] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[ ] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[X] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande

SEXUALITET
[X] Jag har varit förtjust i en person av samma kön. (Alltså förtjust och förtjust. Finns ju olika definitioner på vad som menas med det.)
[ ] Jag har varit förtjust i en lärare.
[X] Jag har blivit kysst i regnet.
[X] Jag har kramat en för mig helt okänd person.
[X] Jag har kysst en för mig helt okänd person.

ÄRLIGHET
[X] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[X] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[ ] Jag har smugit ut utan lov. (It´s the shit att ha fönster på markplan när man är 16 år..)
[X] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[X] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[X] Jag har fuskat i ett spel.
[X] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER
[X] Jag har druckit alkohol.
[ ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[X] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[ ] Jag har vaknat gråtande.
[ ] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN
[X] Jag är rädd för att dö.
[X] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[ ] Jag äger mer än 5 rap CDs.
[ ] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[X] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidninar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay/Tradera
[ ] Jag äger något från Diesel.

RANDOM
[X] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[X] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[X] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[X] Jag svär ofta.
[ ] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[X] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[ ] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till jobbet.
[X] Jag vet hur man skjuter.
[X] Jag är kär i kärleken.
[X] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[X] Jag äter snabbmat varje vecka.
[ ] Jag är bra på matematik.
[ ] Jag tror på spöken.
[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[X] Jag är väldigt kittlig.
[ ] Jag älskar mörk choklad.
[ ] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[X] Jag är bra på att minnas ansikten.
[X] Jag är bra på att minnas namn.
[ ] Jag har ingen aning om vad jag vill göra med resten av mitt liv.

Andra bloggar om: , ,