Bakslag i planens utförande

Image by guvo59 on Pixabay

Jag har drabbats av ett bakslag denna vecka. Jag var så peppad att träna och fortsätta vidare med mitt upplägg att jag helt ärligt sket i att jag hade ont i halsen när jag vaknade i måndags. Gick och tränade både måndag och tisdag med lite halsont. Kändes väl okej. Jag vet att det inte var det smartaste men jag valde att ignorera det.

Det jag inte kunde ignorera var den låsning jag fick i höger sida av ländryggen efter tisdagens pass. Hade känningar redan under passet och säkert lite innan också. Så när jag fick både ryggvärk och en förkylning som bröt ut så fick jag helt enkelt inse fakta och släppa min planering för att vila upp mig.

Därför har jag inte tränat sedan i onsdags, måste även tänka om om jag ska kunna fortsätta på ett bra sätt. Min kropp var inte redo för den belastning som jag utsatte den för. Jag måste tänka uppbyggnad och rehab såhär i början. Lite av låsningen är kvar så vet inte hur jag ska fortsätta med mitt tänkta upplägg.

Göra om träningen

Nu får jag helt enkelt hoppa över marklyft och knäböj samt sänka vikterna tror jag och hitta några bra övningar där jag kan bygga upp musklerna kring område där jag får denna låsning. Som det är nu får jag ont när jag sitter och skriver detta vid datorn. Det är så typiskt att det blir såhär. Att inte lyssna på sin kropp och tro att den klarar av vad som gick för flera år sen var ju rätt naivt. Nu har jag fått lära mig det den hårda vägen.

Gör om gör rätt

Nya tag imorgon i alla fall, håll tummarna att jag lyckas komma vidare. Har ni några tips så skriv en kommentar. Funderar även på att gå till en massör eller sjukgymnast för att få behandling eller råd.

Raindrops falling

Ännu ett regnfall. Verkar som att augusti regnar bort. Själv så hart jag inte gjort något speciellt produktivt denna helg. Har haft jävligt ont i min rygg och huvudvärk. Kommer bli intressant att se hur kul jag har imorgon på jobbet, ser framför mig hur jag kommer jobba ståendes en hel del..

Tanken att sitta på stolen som är orsaken till min smärta, är inte direkt lockande. Sen att det är 8 hela underbara timmar av det hela med. Nej, jag måste se till att få gjort det jag ska mer stående än sittande.

Man skulle kunna påstå att det är fint väder ute, men det vore ju lögn, då det formligen spöregnar ute. Hoppas det är mindre blött imorgon då jag ska till jobbet, annars kommer jag få en än mindre rolig dag.

En till sak bara, innan jag ger mig. har inte skrivit ett enda ord på PM:et, det ska vara inne om ett dygn, jag tvivlar självklart på att det kommer ske. Undrar vad jag ska göra åt saken?

Ryggvärk

Måste säga att min stela spända rygg kommer väldigt olägligt. Meningen är att jag ska sitta framför datorn och skriva på ett PM till sommarkursen jag går och just nu känns det som att ju mer jag sitter vid datorn, desto värre blir stelheten i nacke och rygg. Så vad gör man då? Går och tränar och hoppas på det bästa? Det är väl lika bra det. Ombyte and off I go..

Och här är jag nu igen en massa timmar senare. Var på gymmet, körde hyfsat hårt, hjälpte väl till en början, sen kom smärtan tillbaka. Kollade på OS-invigningen, lagade mat och åt, sen kände jag den igen. Så jag smorde in mig själv med hot&cold, sån där salva för värkande muskler. La mig på soffan och blundade och vaknade 00.30.

Ryggen är fortfarande öm. Kan dock inte skilja på om det är begynnande träningsvärk eller det andra. Fett jobbigt. Hur ska jag kunna skriva den här jävla skiten?

Pain is temporary…

Glory is forever och Vill man vara fin får man lida pin kommer jag och upprepa inne i mitt huvud som ett mantra om 45 minuter. Eller så kommer jag prata sönder den stackaren som är den som ger mig smärtan. Vilket som, idag sker det som jag väntat med i 10,5 år att göra om. Kommer fotobevis senare, så tills dess får ni gissa vad det är jag pratar om.

Ready for love?

När vet man att man är redo att älska? Hur vet man att det man känner är kärlek? Man vet inte. Jag ska veta, men jag har ingen aning. Jag vågar inte ens känna efter, för jag anar en kommande smärta. Att ens våga tänka att jag skulle kunna ens ragga eller bli raggad på är nästan otänkbart. Att våga höja någon till skyarna, otänkbart. Idealisera, favorisera, känna dragning till? Nej, jag stänger av direkt. Jag kan inte hantera det. Jag behöver bli utmanad, men det kommer inte heller ske.

Jag vågar inte ens drömma längre. Låter väldigt tragiskt och patetiskt kanske, men lever man i det så vänjer man sig. Snarare så att man inte vet något annat. Det är ju ens vardag. Det är lätt att förtränga när det är det enda som gjorts. Oh well, kommer nog inte komma fram till något värdigt just här och nu känns det som. Så ´jag ber att få avsluta och kanske återkomma när jag har något mer uppmuntrande att berätta. As if.

Fotsmärtor

Hej dagboken, nu är jag trött på att gå omkring och halta. Gjorde illa foten för typ en vecka sen och nu har jag haltat ungefär lika länge. Det är lite jobbigt. Men jag överlever nog. har varit ett par hekltiska dagar med mycket promenerande som inte direkt har hjälpt, men nu hoppas jag på att jag ska kunna undvika längre strapatser.

På den mer positiva sidan har jag gått upp innan 09 varje morgon den här veckan. Samt gått och lagt mig eh, kanske inte innan 02. Men ja, jag har kommit upp ändå. Har varit duktig och fixat en massa saker med. Fått in det där jävla modemet till bredbandsbolaget, fixat blankett för utträde ur mitt nuvarande fack och mailat och frågat om hur jag ska göra för att gå med i AEA. Jag är fortfarande lite osäker på hur det ska gå till, men ja.

Nu ska jag och min onda fot ut, men jag cyklar fram för att skona den lite smärta.

Intressant?

Skriva uppsats

Så har jag äntligen tagit mig till skolans lokaler för första gången sen innan jul. Kom upp av mig själv imorse, men jag hade en sådan fruktansvärd huvudvärk, så jag var inte lite seg. Nu gjorde den sig påmind igen, var tvungen att ta en tablett förut. Jaja, nu ska jag försöka skriva på uppsatsen. För jag ligger sjukt mycket efter. Så nu stänger jag av allt som har med internet och annat att göra och koncentrerar mig på det jag ska göra.

Intressant?