Det händer saker

Veckor rullar fram som de ska, det går bra nu? Händer en massa och jag hinner knappt med tror jag. Jobbar i Botkyrka och det tar tid att åka dit, klart minus, men så är det bara. Fanns inget underlag för jobb i Huddinge för min del. Så det fick bli så då. Jag trivs ju bra där jag är nu med. Mitt förslag på alternativ var att gå ner i tid igen, vilket jag hoppas kan bli verklighet när vi får mer personal på kontoret.

Jag är ju så jävla busy hela tiden så behöver lite egentid iaf en dag i veckan att styra sådant som jag vill göra utanför jobbet. Mycket Nätverk för beteendevetare just nu som jag vill göra. Hade jag fått bestämma hade jag gjort det på heltid nu, men det är inte möjligt just för tillfället. Men vi jobbar på det.

Vet inte det händer mer saker också och så ska man ju träna och äta bra och bla bla bla…

Den slappa ledigheten

medium_3805084966
Just nu är jag fast i vad jag skulle vilja kalla den slappa ledigheten, något som borde vara något rätt positivt. Anledningen till att jag inte är helt nöjd med detta är att jag känner mig oproduktiv samtidigt som jag blir väldigt slö.

Var tvungen att ta med min laptop ut i soffan för att kunna få ro att börja skriva detta inlägg. Skulle börjat för flera timmar sedan, men jag har fastnat med allt från Upworthy (tårdrypande filmklipp om diverse viktiga ämnen) till Facebook med dess tusentals distraktioner.

Har tagit mig till ett café för att se om det kan öka min produktivitet, får hoppas att detta ställe som jag hittat fungerar.. Finns förstås även det stället som jag käkade med Madicken på i våras som hade wi-fi och utsikt över Götgatsbacken..

Munken tror jag minsann det hette.. ska undersöka saken vidare vid ett annat tillfälle..

Mina mål för dagen är att komma iväg och fixa min andra sko i kartongen, då jag bara fick en med mig vid inköpet och sen att träna med Lena vid 19. Utöver det ska jag sitta här på Bagel Street Café och vara produktiv. De har goda Bagels, eluttag och framförallt gratis wi-fi, ypperligt i mitt tycke. Sen att det är nära till både Stadium och gymmet skadar liksom inte.

Jag ska dels styra upp lite rutiner och söka fram lite information om saker till ett projekt. Sen ska det förhoppningsvis bli lite ordning på torpet. En annan viktig del är att börja sondera efter samarbetspartners. För efter diverse försök att själv rodda mina projekt har jag insett att det krävs mer drivkraft och tankeutbyte än bara mellan mina respektive hjärnhalvor för att komma vidare.

Så om du läser det här och tänker att det låter intressant, kontakta mig och fråga vad för projekt det är som jag har upp min ärm så ska jag återkomma med information. Maila på randlerse@gmail.com

Ska även skapa mig en peppig playlist så jag får extra energi.. måste nog göra en att göra lista så jag inte slarvar iväg allt jag ska göra.

photo credit: Tambako the Jaguar via photopin cc

Mental omstart

medium_4314872278
Det är mycket i skallen idag må jag lova, får inte riktigt pejl på något alls och ändå är det rätt lugnt. Jag och mina koncentrationssvårigheter, det är nog dags att ta en sak i taget och inte 15 på en gång. Behöver nog en rejäl omstart av hjärnverksamheten. Känner mig aningen rastlös och rådvill på en och samma gång.

Alla dessa faktorer som hela tiden ska vägas in i ens dagliga beslut. Det brukar bli som det blir, men då får en ju inte de resultat som är eftersträvansvärda. problemet från början är ju att jag inte ens vet vad det är jag vill uppnå fullt ut.

Sen släpper jag och flummar vidare och så går det runt så i ett x antal varv. Väldigt effektivt och så vidare. Vet inte om det är för att jag fördelar ut mig själv på för många olika saker som engagemanget försvinner efter en stund eller om jag bara låtsas bara för att ha något att göra. Jag vet ju att jag tycker det jag tycker, men sen att faktiskt leva det, typ omöjligt.

Gör det av oerhört själviska orsaker med. Typ det här passar min agenda, det gör jag. Sen tröttnar jag så fort att jag knappt hinner få något gjort. Men vad får mig att komma igång då? Hur i helvete startar jag en mer engagerad person inom mig? Eller åtminstone mer fokuserad.

Det svåra för mig är att prioritera bort saker. Hur väljer jag mellan de olika projekt som jag startat? Vad för serier ska jag sluta med, vad är viktigt för mig? Rent krasst kan jag ju ta och ignorera de projekt som inte är aktiva alls. Funvideos, killsnack, wannahang och bloggr. De är ju så lösa och ej genomarbetade att de mest bara är där utan att jag gör något.

Seriemässigt så kommer ju vissa falla bort och jag borde inte börja med nya. På den ideella fronten så är jag där jag är, men jag ska absolut inte göra mer. Ska nog inte vara så svårt.

Min fritid och vad som ska göras där i form av fest och träning behöver nog fördelas om. Efter maj så ska det lugna ner sig igen och då kan jag försöka fördela min tid lite mer balanserat. Borde kunna styra upp med hjälp av kalender men det blir sällan något mer än en översikt av aktiviteter.

Ska försöka röja i min facebookfeed med så jag inte blir distraherad av en massa skräp.

Dags att styra upp livet än mer detaljerat, kanske gör att jag faktiskt kommer mig för att göra det som jag ska. Ja, vi satsar på det. Here goes nothing..

photo credit: cosmocatalano via photopin cc

Alla dessa projekt som aldrig blir av

medium_6636632951

photo credit: Nanagyei via photopin cc

Jag har under några års tid försökt mig på att arbeta med olika projekt som jag använt mig av för att förverkliga lite visioner och idéer. De flesta är till för att skapa någon slags positiv förändring, mitt bidrag till en bättre värld. Jag har egentligen bara ett som är någorlunda aktivt och fungerar och det är ju Miljöbloggen.

Projekt Miljöbloggen

Det är även det första projektet som jag startat. Faktiskt var första vändan 2006, sen låg den i träda då jag lyckades sabba hela skiten. Här kan du läsa mer om hur jag sabbade sidan.

Den återuppstod dock, men då fann jag twitter och skapade ett konto åt miljöbloggen där och så blev det hela mer en informationstjänst som idag har över 2600 följare. Jag har och har haft planer på att utöka verksamheten, men livet har annat för sig vilket gjort att det inte blivit av riktigt. Får nöja mig med att skriva lite inlägg själv då och då när andan ligger på och retweeta vidare information som jag gjort.

Projekt Wannahang

Nästa projekt som jag har är ett som jag startade förra sommaren i samband med den sommarkurs som Startitup.se nu haft i 2 år i att starta en egen internetrelaterad verksamhet, kunde vara en tjänst eller en webbshop. Eftersom jag inte har några saker att sälja så blev det en tjänst som jag ville satsa på.

Med tanke på att det skulle vara något som jag själv kände för så blev det något som jag själv kunde relatera till. Just den perioden i mitt liv sökte jag efter folk att umgås, så jag tänkte mig en tjänst som skulle underlätta just det. Jag försökte mig på att formulera den idé jag hade och skrev ner och skickade till och med ut ett pressmeddelande till några utvalda, men jag tror inte det var något som var intressant. Jag la ner den ursprungliga idén och har inte kommit så mycket längre sen dess.

Projekt Killsnack.se

Nu har vi kommit till det andra startitup.se projektet som var i somras. Jag hade under en längre tid haft tankar på hur det går att förändra attityder och beteenden hos killar, kanske främst hos de yngre. Kollade runt på nätet och fann inget forum för de av manligt kön att diskutera genus, normer kopplade till ens kön osv. Så min idé var att skapa ett sådant. Vilket jag gjort, enda problemet är det här med marknadsföring. Har inte riktigt vågat släppa det på riktigt heller, har lite krav på det hela. Men det är väl dags snart. Får göra en insats på SEO området så den rankas högt och så.

Projekt Bloggr

Det här projektet tog jag mig an i somras också i samband med en rea på domännamn, tror jag hade en idé att starta en bloggportal. Nu har det ju inte skett speciellt mycket på den fronten. Kanske ska bjuda in några utvalda att ha sina bloggar där, eller så får det bara rinna ut i sanden.

Projekt funvideos.se

Åter igen ett projekt med rea på webbhotell och domän, men jag har inte riktigt orkat ta mig igenom och lägga till nytt material. Behöver folk som vill vara redaktörer och länka in nya roliga videos. Skulle kunna ha en tjänst där de kan lägga in länkar själva, men det krävs en del marknadsföring även här.

Slutligen vill jag bara säga att jag trots att det inte blivit så mycket av mina idéer ändå känner att jag lär mig saker och utvecklas. Skulle säkert kunna komma mycket längre om jag hade någon att bolla med och utveckla vidare på idéerna. 

 

Distraktioner och effektivitet

Jag har dilemman att handskas med, för att vara korrekt så vet jag inte riktigt hur jag ska få det hela att gå ihop. Inom mig så finns en vilja att uträtta stordåd, förändra världen kan vi säga. Jag bevittnar så mycket orättvisor och felaktigheter där ute som jag vill göra något åt. Samtidigt förstår jag ju att jag inte kan rädda hela mänskligheten. Jag är en person och jag har begränsade resurser som tid, kunskap, ork osv.

Men jag försöker på olika sätt, det kan vara olika projekt som jag lägger ner min tid på. Dilemmat ligger i att jag är något enormt lättdistraherad. Jag har alldeles för mycket distraktioner i min vardag och svårt att fokusera på det jag borde göra för stunden. Vet inte om det handlar om att jag har svårt för att tro på mig själv och att jag gärna svävar ut i annat för att undvika svårigheter som jag stöter på.

Jag har i många lägen önskat att jag haft ett driv och en målmedvetenhet som gör att de projekt jag jobbar på blir lyckosamma och bra genomförda. Även en social förmåga att räcka ut min hand och se vad som kan hända om jag drar i lite trådar, skulle jag önska att jag innehaft. Men det krävs en övertygelse som jag kanske inte riktigt har. Jag behöver hitta drivet, övertygelsen och målen som gör att jag ror mina projekt iland och vågar lansera de ute på webben.

Istället så tar distraktioner i form av sociala nätverk, spel, filmer, tv-serier och annat över och gör att min effektivitet är lika med kanske 2%. Tänk hur mycket jag skulle kunna uträtta om jag liksom struntade i dessa och gjorde mer produktiva saker.

Det är med andra ord dags att avinstallera spel på både padda och telefon för att kunna ändra på detta. Sen behöver jag sätta upp mål för varje projekt så att det rör sig framåt. Ska genast avsätta tid för detta och göra listor på funktioner och saker som behöver göras innan de kan lanseras.

Skönt att få ner på pränt lite av det som jag tänkt under flera månader. Dags att ta tag i sig själv och satsa lite på det som jag egentligen borde hålla på med. Jag är väl medveten om att det inte kommer bli lätt eller att jag inte kommer stöta på patrull, men det är saker man får ta lärdom av.

Veckan som kommer

Det är dags att styra upp tillvaron, det är tentavecka med allt vad det innebär. Efter som jag sov till klockan var 13.30 så är det än mer viktigt att jag får någon slags struktur på det hela. Jag tänkte att några listor på saker som ska göras kan hjälpa till lite.

Måndag: Måndagsmöte 17.00 – 19.00. Spåna på hemtentan lite mer, försöka strukturera upp hela projektplanen som jag ska hitta på.

Tisdag: Plocka ut viktigt ur presentationen, lite hållpunkter, så jag är förberedd och har det klart för mig. Sätta mig in i texten. Fortsätta med hemtentan och försöka få fram bra referenser i litteraturen och även egna reflektioner. Positivt och negativt med det jag gjort.

Onsdag: 09.15- ? Redovisning av Projekt. Arbeta pubkväll 17.00 – ? Hinner nog inte så mycket mer.

Torsdag: Försöka komma upp hyfsat i tid för att fortsätta med hemtentan. Försöka göra den så verklighetsbaserad som möjligt.

Fredag: Samma som torsdagen.

Lördag: Plugga vidare.. Stora tentafesten, jobba 19.00 – ?

Söndag: Försöka komma upp någorlunda. Slutföra hemtentan och försöka få iväg den till E-tuna så jag slipper åka dit.

Måndag: Inlämning senast 08.00 i Eskilstuna.