I got the cash!

Jaha, välkommen till en fullspäckad vecka! Hade en förra veckan med, åtminstone slutet på den. 3 dagar med Naturskyddsföreningen blev förvisso bara två då jag kände mig aningen slutkörd i söndags. Har just fått lön och betalt räkningar. Så jävla skönt att inte vara fattig längre.

Har påbörjat pensionssparandet igen då jag insett att det är vansinnigt snålt av mig att inte göra det, så nu åker en 500 kr in varje månad. Har även lagt in en större summa på sparkontot. Det har jag råd att unna mig 🙂

Jaha, borde lagt mig för typ 2 timmar sen. Får se om jag kommer iväg på den där föreläsningen med Hans Rosling imorgon. Kanske ska kolla om någon vill följa med, den är öppen för alla så. I övrigt en bra dag idag. Full koll på jobbet för tillfället och har planer alla dagar efter jobb så det blir bra det här, särskilt med tanke på att jag har moneeeeyz.

Vilken dag är det?

Apatin finns här och andas på mig så jag inte kan tänka. Hade tänkt kolla på den data jag ska använda, men när jag kollar på den så blir jag bara förvirrad. Hjälp? Jag kan inte få mig till att göra något. Jag är förlamad. Bah! Nä nu går jag till Kåren och skiter i det här, som vanligt. Har inte ens koll på vilken dag det är. Fy fan alltså. Då får jag iallafall lön imorgon. 🙂

Vaknade 08.04

Efter mycket bök, så har jag äntligen lyckats ladda upp filerna för WordPress 2.7 beta 2. Har inte så mycket att tillägga om själva förändringarna, men det kommer nog bli bra. Jag själv har bara tid för att forska i välfärd och kolla upp olika ekonomiska termer om lönefördelning. Så jag ska inte skriva allt för mycket just nu, återkommer när jag har mindre att göra. Eller om jag känner att jag har något viktigt att tillägga.

Bäst att pallra sig iväg nu då.

Det ordnar upp sig

Det mesta som legat och pyrt under ytan för min del håller på att lösa sig. Jag fick ett glatt besked av min chef på Astra om min anställning på ISS, min tjänstledighet fortlöper som innan. Han frågade om jag tänkte komma och jobba i sommar och jag kunde med ett nej få allt att lösa sig. Nu kan jag utan att behöva oroa mig vara här i Västerås hela sommaren, plugga halvtid, jobba halvtid osv.

Var på en slags introduktion/löneförhandling på sommarjobbet igår. Fick en hyfsad timlön.  Kan inte klaga, i övrigt känns det mycket bra med hela dealen. Ska nog kunna trivas där. Pilla med massa papper och ha en egen mobil och dator 🙂

Sen har jag fixat en hel del andra saker i veckan. Jobbat på kåren för att få n0llepass, jobbat så jag får ett till slavmärke, 20-märket. Nu måste jag äta mat.

Outsourcing

Nu börjar det dra ihop sig med outsourcningen av mitt jobb. Jag vet inte riktigt hur jag känner inför det dock. Hur ska jag hantera det hela, det är ju på ett sätt positivt att bli anställd av ISS, för det kanske kan betyda att man inte är låst till just AstraZeneca. Går det att vara anställd och kanske jobba extra här i Västerås, så är det kanske att föredra. Men det är väl sådant som jag måste ta hänsyn till när jag blir kontaktad för förhandling av mitt nya kontrakt. Får helt enkelt vänta och se. Beror ju på en hel massa saker, som lön och sådant.

Vi får se helt enkelt.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Alla banker på stan

Jag har besökt flera banker idag. I syfte att finna vart mina fonder hamnade. Efter två misslyckade försök på SEB och Swedbank gick jag hem för att leta upp vart de hamnat och fann dem på Handelsbanken. Så nu kan jag betala en del av den bruttolöneskuld som jag lyckats förskanska mig. Främst datordelen. Sen har jag faktiskt efter en del tvivel på mig själv kommit igång med en problemformulering inför uppsatsen. Har första handledningen imorgon, så vi får se om den duger eller om det går att få ut något av den. Ja, sen måste jag leta efter lite tidigare forskning, men jag kanske kan få hjälp med det av Sverre.

Are you ready to quit your job?

Hittade dessa frågor hos Jack Hansen, så jag kände att de var en aning relevanta. Inte för att jag ska starta eget, men ändå.

1. Vaknar du upp sugen på att gå till jobbet? Nej, nej och åter nej!

2. Trivs du med dina kollegor och är du stolt över vad ni åstadkommer? Trivs absolut med kollegorna och i princip borde jag vara stolt över det vi åstadkommer, för det möjliggör andras arbete som möjliggör…blalala, nej inte direkt.

3. Ser du möjligheter för dig att växa och utvecklas på ditt nuvarande jobb? Inga som helst. Går inte att utvecklas med det arbetet.

4. Känner du att du får den lön och de förmåner du är värd? Eh, tja, det är rätt bra på den nivån ändå.

5. Har du en chef du respekterar och som du kan lära dig mer av? Inte speciellt mycket nej.

6. Får du uppskattning och beröm när du gör bra ifrån dig? Man blir ganska tagen för givet i mitt yrke.

7. Älskar du att berätta för folk vad du jobbar med och var? Njae, skulle jag väl inte påstå.

8. Får du de verktyg och det stöd du behöver för att kunna göra ett bra jobb? Jo, ja, jo..

9. Spenderar du mycket tid på resor till och från arbetsplatsen? Nej.

10. Dagdrömmer du om att göra något annat? Hela dagarna går åt till det. Kan inte vänta tills skolan börjar!

Andra bloggar om: , ,

Intressant