ett barn

ETT BARN

ETT BARN SOM KRITISERAS
LÄR SIG ATT FÖRDÖMA.
ETT BARN SOM FÅR STRYK
LÄR SIG ATT SLÅSS.
ETT BARN SOM HÅNAS
LÄR SIG BLYGHET.
ETT BARN SOM UTSÄTTS FÖR IRONI
FÅR DÅLIGT SAMVETE.

MEN ETT BARN SOM FÅR UPPMUNTRAN
LÄR SIG FÖRTROENDE.
ETT BARN SOM MÖTS MED TOLERANS
LÄR SIG TÅLAMOD.
ETT BARN SOM FÅR BERÖM
LÄR SIG ATT UPPSKATTA.
ETT BARN SOM FÅR UPPLEVA RENT SPEL
LÄR SIG RÄTTVISA.
ETT BARN SOM FÅR KÄNNA VÄNSKAP
LÄR SIG VÄNLIGHET.
ETT BARN SOM FÅR UPPLEVA TRYGGHET
LÄR SIG TILLTRO.
ETT BARN SOM BLIR OMTYCKT OCH KRAMAT
LÄR SIG ATT KÄNNA KÄRLEK I VÄRLDEN.

En affisch med dessa ord hade vi uppsatt i vårt kök när jag var liten. Jag brukade läsa på den lite då och då och förundras över de orden som stod där. Fast jag kanske inte visste så mkt om såna saker när jag var liten, förstod jag att det som stod där var väldigt viktiga saker. Nu vet jag att jag hade rätt.

Midsommar!

Igår var det ju midsommar ja. Väldigt trevligt om jag får säga det själv. Var i Tyresö hos Lillemy, vi var väl en 14 pers. Hade knytkalas och lekte viskningscharader. 🙂 Skrattade otroligt mkt. Åkte hem därifrån runt 4 i morse, hem till Micke, där jag nu sitter. Har nog tänkt hitta på nåt ikväll med. Men vi får la se vad. 🙂

Hoppas ni haft en trevlig och relativt lugn midsommar med.

Puss och Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.