En historia om mitt jobb.

Oj, jag måste ha varit trött igår. Det är första gången på månader som jag lagt mig innan 03, på en eftermiddagsvecka. Jag somnade tillomed ifrån teven. Så i praktiken gick jag inte och la mig. Men det är iallafall första gången jag somnar innan 03, somnade fan innan 12. Men det är ett steg i rätt riktning.

Nu ska jag berätta om min dag på jobbet igår. Började med att kollegan kollade sin lönespec. Han hade förstås fått ca 650 kr mer än mig, visst 440 av skillnaden är fackavgiften, som jag betalar, men inte han. Men sen då? okej, någon tia mer hade jag väl handlat för i kiosken, men han fick ändå mer än mig. Han har jobbat där ca 9 månader mindre än jag har. Så har han högre grundlön än mig. Med tanke på att jag är den som tar mest ansvar av oss två så blev jag aningen putt och gick till chefen och klagade.

Han menade på att jag kommer få löneförhöjning inom nån vecka pga en regel som säger att om man jobbat 2 år inom företaget så ska man ha minst en viss summa i grundlön och ja, jag har inte den summan än, det fattas 210:-. Så jag får minst 210 kronor i löneförhöjning. Så då kommer jag få mer än honom. Sen är det vanlig löneförhöjning igen i maj. Det visste jag förvisso, men jag vill ändå visa mitt missnöje.

Innan jag han berätta om allt det, så fick jag veta att vi inte kommer få en andra vikarie. För det skulle sticka i ögonen på folk, iom att det finns en övertalighet inom företaget. Vi snackar ca 35 stycken för många på bara ett avsnitt inom min fabrik. Det är ganska många. Så att ta in någon utifrån är tydligen inte okej. Så därför ska vi slita ut oss och jobba halvt ihjäl oss tills de som är mammalediga kommer tillbaka, jippi!

Saken blir ju inte bättre av att min kollega med bättre grundlön, sitter och kollar på när jag sliter arslet av mig. Blir aningen sur då. Ska ta upp det med honom idag. På ett bra sätt så det inte blir något gnäll, utan så att han och jag förstår varandra och hjälper varandra, istället för att stjälpa varandra. För jag orkar inte med tjafset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.