Bush om ‘Intelligent Design’.

Bush Remarks On ’Intelligent Design’ Theory Fuel Debate

Artikeln beskriver hur Bush tycker att amerikanska ungdomar ska få lära sig fler teorier om alltings skapelse än den evolutionära. Han menar att Guds hand har ett finger med i det hela. Kritiker till hans uttalande menar att det inte finns några som helst vetenskapliga fakta som detta baseras på. Så det är rätt lönlöst att lära ut sådant. Vilket jag håller med om.

Det är självklart upp till varje individ att tro vad den vill om hur allt uppkommit, men att stå bakom en kateder och lära ut spekulationer som ren fakta, verkar rätt korkat. Kyrkan har alltid sökt sätt att underminera vetenskapliga rön som påvisar att det är mer eller mindre omöjligt att det som står i bibeln kan vara möjligt.

President Bush said students ”ought to be exposed to different ideas.”

Detta kan jag väl hålla med om, det kan tas upp i en debatt om olika synsätt och förhållningssätt på en skola, men det ska inte lagslås och försättas i verk som en del i skolplanen. Det skulle ge helt fel signaler till den redan ”felinformerade” och lite lätt indoktrinerade befolkningen. I brist på ett bättre ord.

Enligt artikeln ska Intelligent design vara den teori majoriteten av den amerikanska befolkning tror på. Vilket för mig är lite skrämmande. För mig är det ganska otippat att the divine hand of God the Almighty, kom och styrde ihop hela universum.

Då tror jag mer på kaosteorin. Det läskiga är att det tvivlas mer och mer på evolutionsläran. Visst den har kanske inte svaret på allt, men det finns iallafall fakta som påvisar att det mesta är sannolikt, såsom att vi utvecklats från apor. Det kanske är det som stör de kristna som vill tro på intelligent design.

Förhoppningsvis hinner/kommer det inte gå så långt att Bush kommer att lagslå om att detta ska ingå i läroplanen, för än så länge verkar han inte ha några sådana planer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.