Miljömedvetenhet.

Hur står det till därute i bloggosfären, är det någon som skriver om miljön? Tror inte jag råkat ut för det när jag varit out and about, på internet. Söker på ordet miljöblogg och finner bara 4 resultat, varav ett hade kunnat varit något, men icke. http://environmental-idea.org/ finns där, men står tomt. Ingen text, inte ett endaste litet inlägg. Är miljö något som inte engagerar bloggare över huvuduttaget, eller har alla bara förträngt alla miljöproblemen.

Jag fick en påminnelse på en kurs i SHE på jobbet igår. SHE står för Safety, Health, Environment. Säkerhet hälsa, miljö med andra ord på svenska. Större delen ägnades åt den externa miljön. Den som dagligen påverkas av företag som det jag jobbar på. Därav den höga prioriteringen och goodwill som företaget vill få utav sina satsningar inom detta område.

Det är bra så länge både företag samt miljö tjänar på det. Iallafall så väcktes ett litet engagemang som jag fick då jag gick på folkhögskola för en 5 år sen igen. Där fick jag en stark insikt i vad som händer med vår planet och ville genast på något sätt påverka. På den tiden höll jag på att lära mig html, så jag satt och knepa ihop en massa sidor och försökt få folk att engagera sig, men det slutade med någon halvmesyr från min sida, då jag inte hade något material att komma med.

Nu finns ju bloggar. Och där behöver man ju inte skriva allt själv, man kan referera och kommentera. Samt försöka få folk att vakna upp! Ska se om jag inte kanske startar något sådant i framtiden. Om någon som läser det här är intresserad av denna idé, kontakta gärna mig. Eller om ni har några bra tips.

2 svar till “Miljömedvetenhet.”

  1. Det är nog lätt tror jag att bli ansedd som en miljömupp. Nästan värre än att vara frikyrklig. Jag tror det är svårt att ha en sida som engagerar på ett bra och roligt sätt till funderingar om miljön och natur. Allvar funkar märkligt nog inte så bra på internet.

    Men men, folk får väl upp ögonen för miljön mer och mer när allt har havererat, typ som östersjön som kan vara ’fucked for life’.

  2. Det tycker jag är förjävligt rent ut sagt. Det är väl lite därför jag vill göra sidan. För att få folk att vilja engagera sig, på minsta lilla vis liksom. Tänker göra ett försök iallafall. Rapportera till alla ignoranta dårar i vårt land. 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.