Det blir nog bra till slut ändå

Debatten ligger som en slöja över bloggosfären, ska kvinnor inte kunna skaffa barn, med risk för att hamna i kvinnofällan. Är den heterosexuella kärnfamiljen ett hot mot jämställdheten mellan man och kvinna? Många undrar och har funderingar och tankar. För mig handlar det mest om ett medvetet val.

Skaffar man barn, så vet man vad man ger sig in på. Många gör det säkert av fri vilja, för att de vill ha barn, vill vara med dem så mycket som möjligt, de offrar sina s.k. karriärer. Om det är ett jämställdhetsproblem som ska lösas med politik eller om det handlar om kompromisser? Ja, det går ju att politisera det mesta så. Jag tycker att många av de här debatterna och hetsen kan leda folk från vad det egentligen handlar om.

Självklart är det viktigt att ifrågasätta och försöka utveckla samhället så att det blir så bra för så många som möjligt, men frågan är om det ska påtvingas. Kommer det inte allteftersom med ett demokratiskt samhälle. Nu är jag ute på hal is känner jag. Men jag tror att det kanske inte alltid behövs revolutioner för att förändra samhället.

Vi är ju alla individer. Visst vi har delat in oss i olika könsroller, grupperingar och så, men ja, kan vi inte bara komma överens om att alla får göra det som känns bäst för dem själva.

Andra bloggar om: , , , ,

Intressant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.