Södertälje är en STAD!

Inte en förort.

Jag har beviset! Äntligen kan jag skratta folk som kallar Södertälje för en förort till Stockholm, rakt upp i ansiktet. Ni kan vara förort själva. Vad kom först liksom?? Som stolt Täljetok och son så har jag alltid hävdat motsatsen när folk kallar stan för en förort. kanske om 50-100 år, då kanske vi är invuxna i Storstockholmsregionen, men än så länge är det en egen stad som lever sitt eget liv. Mycket tack vare sitt unika läge mellan Stockholm och resten av Sörmland/Södermanland och Mälardalen.

Read an weep 😛

Det forntida Telge förknippas för första gången med ett årtal, 829, i en krönika (skriven 1070) om aposteln Ansgars besök på Birka. Alltså ”stad” 300 år före Stockholm. Stadens namn har med tälja? att göra, något som är ”inskuret”, i det här fallet en lång vik.

Från susning.nu

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Intressant

2 svar till “Södertälje är en STAD!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.