Heja överskott

Så mycket bättre och roligare än underskott. Jag tycker alla pessimister ska ta det här med ett glädjeskutt och inte koncentrera sig enbart på den sjunkande konjunkturen.

Var faktiskt på FK igår och fick veta mer om de förändringar som förmodligen kommer ske i sommar, då den nya sjukförsäkringslagen införs. I det stora hela tycker jag att det känns som nödvändiga förändringar. Sen att media vill få det till att det kommer bli fruktansvärda följder och att hur många som helst kommer drabbas och bli utan stöd, det känns inte så troligt. Visst det kommer bli tuffare villkor, men vafan, välkommen till verkligheten svenska folket.

Det har daltats lite väl mycket och oändliga summor har betalats ut till människor som med rätt hjälp hade kunnat slussats ut på arbetsmarknaden istället för att sitta hemma och vara fast i en sjukroll. Tror det nya systemet kommer att fungera bättre än det gamla. Det bästa är att det är individen själv som ska ta tag i sitt liv. Inte att myndigheterna ska göra det åt dem. Självklart ska de som inte kan göra det själv få den hjälp de behöver.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.