Fara å färde?

Jag brukar lite skämtsamt säga att jag redan har eller har haft svininfluensan, då jag var sjuk för några veckor sen. Men det kan jag ju inte veta, jag var aldrig till någon läkare och tog prover. Med den takt som den sprids så verkar det alltmer som att det kan bli en av de värsta epidemier som vi sett. Men samtidigt så vet jag inte om det kommer bli så. Väldigt svårt att säga om de som uttalar sig, de som är experter pratar med logiska argument.

Nu menar de att smittan sprider sig rekordsnabbt. Att själva vaccinationerna som planeras att utföras under hösten är en logistisk mardröm behöver väl ingen tänka mer än två sekunder på för att förstå, men vi har tur som bor i ett land med kapacitet att åtminstone ha en chans att distribuera en så stor mängd med vaccin. Tveksamheten handlar om just att det är så många som ska vaccineras på så kort tid.

Som sagt, det är en enormt stor händelse, vi får se vad som händer. Det som är värst är den brist i beredskap som nu riskerar att förlama hela samhället vid en utbredd spridning av viruset. Vi kan få se problem med både skolor, sjukvård som med allmänna servicefunktioner som matbutiker och annat som behövs för att samhället ska fungera.

Värst är nog att det är främst unga som riskerar att drabbas av influensan:

Den andra avgörande skillnaden mot den årliga influensan är att risken för att drabbas av den nya influensan hittills har varit störst bland unga personer. Även tidigare helt friska unga personer kan drabbas av svår influensa med lungkomplikationer, vilket illustrerats av att ett par fall under den senaste veckan behövt vårdas i respirator.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Intressant?

2 svar till “Fara å färde?”

  1. Tror att det blir ett världskrig blandat med ett dödligt virus samt en naturkatstrof exakt klockan tre idag.Hjälper det med en alvedon !?.Hur många hysteriska människor finns det egentligen !?. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.