En dag ur ett liv

Elsa väntar på mat, gammal bild ur arkivet..

Började dagen 06.18 nånstans då Elsa hostade till så fick jag äntligen i gång kroppen. Hade satt larmet på 06.00 men då ville kroppen inte vakna riktigt. Fick lite hjälp av Linda med. Fixade äggröra åt henne som hon åt till slut. Hon åt bra först men blev väl lite distraherad kan väl vara ett bra ord i sammanhanget.

2-åringar är ju inte direkt kända för sin förmåga att fokusera på det som görs, utan på massor med saker som sker runtomkring. Sen gjorde jag i ordning henne efter maten och borstade hennes tänder samt gav henne dagens dos med d-vitamin.

Hade gott om tid tyckte jag, men helt plötsligt var klockan 07.40 och det blev dags att klä på henne och mig och lunka ner till förskolan. Var rätt skönt med solen som värmde i grönskan runt omkring. Bara att hoppas att det fortsätter så framöver.

Efter att ha lämpat av henne där så traskade jag den sista biten till jobbet med min ljudbok i öronen. Väl framme åt jag lite fil och kollade lite på datorn innan morgonens avstämning. Inte så mycket nytt där efter helgen. Sen fixade vi så det sista av handspriten som skulle levereras till olika äldreboenden och LSS-boenden kom iväg.

Möte med serviceteamet för att stämma av läget där och sen lunch i princip. åt rester från igår, kycklinggryta med broccoli. På eftermiddagen slängde jag lite kartonger och hjälpte till att iordningställa våra datasalar efter visirbyggandet lagt ner. Min vecka som köksansvarig så plockade lite disk innan det var dags att börja röra sig hemåt.

Väl hemma var det lite smått kaotiskt med två små som inte riktigt var på humör. Fick gå och bära på Elsa ett bra tag innan hon tyckte det kändes ok för mig och Linda att laga mat. Det blev lite rester som förvandlades till kycklingtacos. Jättegott.

Sen lite plock med disk och så innan jag dansade lite med Elsa och sen fixade i ordning henne inför natten. I samband med detta drog Linda iväg och veckohandlade. Som tur var Elsa rätt trött så hon krånglade inte alls. Tack förskolan för att ni gör mitt barn trött så hon somnar lättare på vardagar än på helger.

Hjälpte mamma med en datagrej och sen så sjönk jag ned i soffan med Astrid som låg och snackade och skrattade medan jag glodde på Colony. När Linda sen kom hem så hjälpte jag till att packa in alla varor och lyckades med konststycket att ha ner hennes hemmagjorda sylt som kraschade i golvet.

Var bara att städa upp och se glad ut. Tråkigt men sant. Nu har vi precis sett sista avsnittet av säsong ett av After Life med roliga Ricky Gervais. Nu dags att sova. Varsågod, det var min dag, hur var din?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.