Beteendevetenskapliga programmet

120 – 160 poäng, 3 eller fyra år.

Beteendevetare studerar ämnen som pedagogik, psykologi och sociologi. Du väljer själv hur de olika ämnena ska kombineras. Syftet är att söka kunskaper och metoder för att arbeta med människor. Det beteendevetenskapliga området har bredd och ger stor valfrihet.

Programmets innehåll

Inom ramen för Beteendevetenskapliga programmet kan du välja att läsa tre eller fyra år, beroende på vilken examen du vill ha när du är klar med utbildningen; en högskoleexamen/kandidatexamen (120 p) eller magisterexamen (160 p). Programmet inleds med en grundkurs i beteendevetenskap om 40 poäng (två terminers studier). Den kursen motsvarar grundkurserna i pedagogik, psykologi och sociologi och ger därmed behörighet att under år två läsa på B-nivå i respektive ämne. Grundkursen ges med start i Västerås på höstterminen och med start i Västerås och Eskilstuna på vårterminen. Kurserna i pedagogik, psykologi och sociologi (B-, C- och D-nivå) ges varje år, men bara på en av orterna. När du klarat av det första årets grundkurs väljer du en av B-nivåerna pedagogik, psykologi och sociologi. Därefter kan du välja fritt bland alla kurser inom programmets ämnesområden, men du kan också gå utanför institutionens kursutbud. På vissa kurser har du platsgaranti, andra söker du i konkurrens. Det krävs alltid att du uppfyller behörighetskraven för respektive kurs. Huvudämnet för kandidatexamen ska omfatta 60 poäng inklusive självständigt arbete om minst 10 poäng på fördjupningsnivå (C-nivå) i pedagogik, psykologi eller sociologi. För magisterexamen krävs att huvudämnet (pedagogik, psykologi eller sociologi) omfattar 80 poäng inklusive självständigt arbete på fördjupningsnivå (D-nivå).

Koppling till arbetslivet

Efter första årets studier kan du dra nytta av institutionens kontaktnät och erhålla en referensperson. Referenspersonen fungerar som en diskussionspartner och kan ge dig en värdefull koppling till arbetslivet.

Efter studierna

Efter studierna kan du arbeta med utrednings- och utvärderingsuppdrag, administration eller utbildningsfrågor. Med en beteendevetenskaplig utbildning har du kunskaper som kommer till stor användning inom många arbetsfält och samhällsområden.

Jajemen..i Västerås eller Eskilstuna..jag vill till V-ås.

Isch, jag har fått ett myggbett, första i år…säkert det enda med 🙂

”Om du vill visa dig igen
Om du vill komma hit igen
Om du vill röra mig igen
Så måste jag vara i färg”

”Kanske var det en dröm
Kanske är min hjärna tumlad & tömd
Urblekt & tvättad
annars hade jag aldrig glömt
Kanske har jag ett skal
Ett hårt oigenomträngligt skalbaggeskal
av urvuxna kläder
Ett litet barn som når till tak…

Varför får jag inte på mig dina blåjeans?”

”Jag tror att innerst inne är vi likadana
Jag tror att människor gör så
av gammal vana”

”Du kan slå mig i bitar
nånting inuti kommer att stå upp ändå
Du kan slå tills det vita vita
hatet är allt som återstår
Jag vill inte vara rädd
Varför måste jag vara rädd?”

Kent, speciellt J. Berg ÄR väldigt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.