Flykten från livet.

Ja, idag ska jag berätta om verklighetsflykt. Höll på att glömma vad det var jag skulle skriva om, kom ju på det redan igår. Men nu när jag funderade på en bra rubrik kom det till mig, så det låg väl i bakhuvudet och lurade. Något jag kommit att tänka på i mina resor i tillvaron är att det finns gemensamma nämnare, mönster kan man säga som knyter ihop en hel del människor. Främst genom deras intressen.

Jag är en av dessa kan jag erkänna. Det är vi som söker fly den gråa tråkiga vardagen genom att sysselsätta oss med lite underliga saker. Kan ni gissa vad jag menar? Förmodligen. Det handlar om musik, böcker, filmer iallafall. inte vilka/vilken som helst. Utan Fantasy, Science fiction, Elektronisk musik.

Jag har märkt i min kontakt med omvärlden att ofta så är det de som gillar techno/psytrance och sånt som även är inne på fantasy. Datorer likaså. Det som dessa olika intressen har gemensamt är verklighetsflykten. Man flyr in i musiken, drömmer sig bort till en annan värld eller verklighet. Vad är det vi flyr till då? Magin och storslagna hjältars världar. Ett ställe där ja betyder ja och livet är mer svart eller vitt och mindre grått.

Från ett psykologiskt synsätt kan det vara ett bra sätt att orka med livet, få lite annat att tänka på än sina problem, eller så kan det urarta och bli till en besatthet. Finns ju exempel där folk fått spel och trott att de kan trolla eller än värre flyga. Undrar om droger varit inblandade, förmodligen. Det är också ett sätt att fly verkligheten, men det är inget bra, fast riktigt effektivt tillfälligt. Men fatta smällen av att komma tillbaka till jorden efter att varit uppe bland de rosa molnen. Snacka om kraschlandning. Usch!

Idag skulle jag övningsköra på trafikskolan för första gången, hade bokat tid idag och imorgon, enkellektioner. Vilket var lite dumt. Det påpekade han jag ska köra med sen så bokade han om tiderna, så jag gick på stan och slösa pengar istället för att köra bil. Köpte två tröjor och julkort och mat. Så nu ska jag sätta mig och skriva julkort, annars blir det försent, imorgon är sista dagen.

Trevlig kväll på er!

Ps. Ska jag spara ut håret eller ska jag ha rakat? Kan inte bestämma mig. Ds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.