young at heart

Att leva med barnasinnet i behåll är en gåva. Fattar inte hur folk med en miljon vuxenpoäng och ingen avslappning alls klarar av att leva. Man ska inte ta allt så jävla allvarligt hela tiden. Men det var inte det jag skulle skriva om, skulle skriva om min kväll. Vi kunde snabbt konstatera att Metica inte alls var vad vi trott. Så vi drog till Mondo. Det nya Metropolis. Härlig musik var det. Både live och dj. Live spelade de stijl och några fler som jag inte känner till. Båda banden hade tjejer som spelade gitarr/bas/vad-det-nu-var. Coolt tycker jag.

Dansade oss alldeles varma och underbara. Kvällen avslutades med Not forever. Och jag fick höra både The Ark och Pet shop boys. Trevligt värre. Finns en snubbe som brukar hänga på såna här tillställningar, han försöker se ut precis som Henrik Berggren (sångaren i Broder Daniel). Jag tycker mest han är skum.

Något annat jag uppmärksammat är bristen på taktkänsla hos folket när de diggar till livebanden. Är det inne att vara lite otaktisk sådär i indiekretsar, eller har jag missat något? Det kanske är alkoholen som styr dem. Eller så har de fått glädjefnatt och har ingen kroppskontroll.

I kön till bankomaten började vi diskutera, snarare säga/uttala ordet dörr. Oskar har en polare som säger Durr, väldigt tydligt. men säger man inte det egentligen? Jag gör det. man säger ju inte dörr. När man snackar om döden uttalar man ö:et, men inte när det gäller ordet dörr. Undrar varför. Jag blev hursomhelst helt inne i det där med att försöka uttala ordet flera gånger och hitta rätt. Tjejen som stod framför oss tyckte visst det var väldig lustigt, men jag förstår henne, rätt banal diskussion. Men rolig.

Nattbussen hem var ju en historia för sig egentligen, men jag kan sammanfatta den med några ord.

”Hade inte jag en väska med mig?” – Killen som sitter i knät på killen som sitter bredvid mig och har väskan över axeln så att den ligger på mitt ben.

Snubben som satt längst fram i bussen ramlar av rakt ner i golvet två gånger i sömnen/fyllan.

Katt som jamade så att halva bussen vaknade och blev irriterade. Stackarn 🙁

2 svar till “young at heart”

  1. Kan bara inte låta bli att berätta att på norska uttalar man faktiskt dörr som dør, med långt döden-ö. Fascinerade, det där med ö-ljud. Hur säger du björk? Jämför med lön?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.