Religion på dagordningen

Sedan Humanisterna startade sin kampanj om att Gud nog inte finns, har det börjat hända grejer. Det ploppar upp inlägg i debatten som de startat var och varannan dag.

Och mycket av det som sägs och skrivs är intressant. Det påpekas att de faktiskt uppnår sitt syfte, den att väcka debatten. Det har skett en nytändning, mycket med hjälp av de sociala medier som finns tillgängliga idag. Diskussion är alltid bra och det ger människor chansen att lufta sina åsikter och testa dem. Vilket kan leda till både insikt och omvärderingar.

Det är rätt tydligt att det sker en del smutskastning från båda håll, både från de som håller med kampanjen och de som vill missförstå och misskreditera den. Det är utan tvekan en känslig fråga som tas upp. Men likväl behövs det. Jag är benägen att hålla med Humanisterna i princip. Religion har alldeles för stor påverkan ute i världen. På mestadels negativa sätt. Men samtidigt så är det varje individs val att göra. Att tro på en högre makt är varje människas rätt, samtidigt som förnekandet av en sådan är varje människas rätt.

Med denna kampanj så kanske vi kan komma en bit på vägen. Även om nyanserna är oändliga och viljan att se varandras syn på saken i någorlunda objektiva synsätt. Kommer följa diskussionen med spänning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Intressant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.