Dag 5 – Vad är kärlek?

Finns en mängd med saker jag skulle kunna skriva om kärlek. Hur det är det mest underbara, mest förbannade jävla skit som uppfunnits. Att jag avsagt mig det, mer eller mindre medvetet. Jag har inte orken att utmana mig själv inom det området. Jag har valt att se det så, att inte gå in genom den dörren. Det är inte värt det.

Jag tror till och med att jag slutat känna att jag längtar efter någon. Samtidigt som jag vet att det finns ett behov där inne nånstans egentligen. Varför det blivit så kan jag ju orera om i timtals, men det är ingen som är intresserad så jag är tyst. Jag är inte direkt intresserad själv.

Jag låter jävligt bitter och kanske är jag det med, men jag tycker inte synd om mig själv. Jag har valt detta, mer eller mindre. Varje gång jag sett en flicka som jag tänkt att henne skulle jag kunna bli kär i, så har jag stoppat mig själv och sagt inombords att det blir inte något av det ändå. Så varför försöka?

Min definition på kärlek är värre än vad som tänkas kan och jag har köpt varenda rad av varenda kärlekssång och varenda replik från varenda romcom som jag sett och jag spyr på allt som heter olycklig kärlek. Jag klarar inte av det, jag har redan varit där för många gånger.

Sen kan jag ju undra varför jag bara valt att lära mig av det negativa jag varit med om i relationer och känslomässiga kontakter. För så förjävligt har det nog inte varit och jag har lyckats träffa och få till det med någorlunda bra tjejer, fast de har ju varit lite som jag. Skadat gods.

I slutändan är det min status som känslomässigt fristående person som gör att jag inte orkar. Kärlek är för mycket jobb. Det gör ju för fan ont att bli besviken och lurad. Nej, jag har inte lyckats klura ut vad kärlek är på riktigt. Vi får väl se om jag lyckas med det någon dag.

För jag tror att kärlek är olika från person till person och att man utifrån sina relationer definierar vad det är. Finns inget generellt och jag tror att ett av problemen jag har är att jag utgår från att det finns en universallösning.

Hollywood, jag förbannar dig och din bild av vad kärlek är och kan vara/borde vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.