Ångest och schlager

photo of man touching his head
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

För några helger sedan började jag skriva detta inlägg, sen glömde jag publicera. Men här kommer den helgens funderingar..

”Lördag, städar och har mig, ska fixa så jag har rent och fint hemma. Har känt av den där dumma mattan på jobbet så jag kan åtminstone ha fint hemma. Bespara min kropp på allergener. Ja, jag såg på programmet Efter tio igår på Tv4 Play och fick lite intressant underhållning. Dels var Cimon och David från Colin.se och #killgruppen där och pratade om den ökande problematiken med ångest som syns bland ungdomar. Framför allt hos unga killar.

Om det är för att det blivit mer tillåtet att prata om dessa känslor bland killar eller om Internet bidragit till en ökad transparens vet jag inte. Oavsett så tycker jag det är både positivt och negativt att detta sker. Problem med ångest är ju en del av livet och det är bra att det uppmärksammas att killar också är på dessa känslor.

Samtidigt är det ju något som verkar öka med ju fler teknologiska framsteg vi tar, kroppen och hjärnan hinner inte med och vi får mer ångest. Det är ju en ökad stress att hela tiden vara tillgänglig och att alltid vara medveten om att man ska hinna med att vara uppdaterad på så många forum.

Senare i programmet var även Army of Lovers med och jag diggar verkligen dem som personer. Ska bli intressant att se om de har lyckats musikaliskt med. Nu måste jag avsluta för jag ska hem till syster min och se på schlaaager.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.