Information overload och vägen till ett nytt liv

Vet inte om det är årstiden eller om jag bara fått för mycket av all information som susar runt överallt, men jag har alldeles för mycket i skallen. Informationssamhällets baksida är att hela tiden hålla sig ajour och ta in ny information och fakta och samtidigt sålla bland den. Sen att jag har trettio saker som jag vill göra, men inte kan få ihop något alls av gör ju inte saken bättre.

Det ultimata vore att hitta en idé som kunde ligga som grund för ett nytt liv. Detta i syfte att inbringa en basinkomst så att pengar och arbete inte tog så mycket tid, sen skulle jag kunna ägna all min tid åt att göra och engagera mig i det jag vill. Kunna styra över sitt liv mer och inte ha lönearbetandet hängande över sig.

Mer bloggande, socialt engagemang och sådant som kan påverka vårt samhälle på ett positivt sätt.

Finns något som heter Lifestyle Entrepreneur vilket kort och gott betyder att man är self-employed, man jobbar för sig själv. Det viktigaste är att det ska vara inom en bransch som man själv brinner för så det inte känns som ett jobb. Det är helt enkelt en livsstil som en lever i och tjänar pengar på, kan göras var som helst i världen, till exempel på en strand. Låter fantastiskt, men det kräver passion, gott självförtroende och en väldig kreativitet.

Övergången från anställd till detta sätt att leva är ju det svåra och att faktiskt vara så pass duktig på det man gör att folk vill betala en för att göra det underlättar ju med. Inget som jag har lyckats med ännu. Jag har ju som sagt ingen ork eller lust när hjärnan är på gränsen till härdsmälta och tröttheten hänger över en hela tiden.

Gäller väl att prioritera vad en lägger tid på med antar jag och faktiskt engagera andra på riktigt, jag har bara gjort några halvhjärtade försök. Med andras engagemang och intresse så kommer ju mitt egna öka.. men våga liksom. Ska fundera mer på olika strategier och framförallt forum för att utveckla idéer som dessa. Jag har ju redan 5-6 idéer som jag påbörjat men som jag inte riktigt kommer så långt med som sagt.

photo credit: Sunova Surfboards via photopin cc

2 svar till “Information overload och vägen till ett nytt liv”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.