Fastande på utvalda dagar

medium_7982132552

photo credit: HealthGauge via photopincc

Råkade kolla på Skavlan i fredags och där var ju skaparen av 5:2 med som gäst. Han berättade bland annat att de med ett midjemått som är mer än 50 % av ens längd har en del inre bukfett, vilket jag kände att ja, det där låter bekant. Jag har inte väldigt mycket fett på utsidan av magmusklerna, men däremot lite på ryggen s.k. lovehandles. Men med tanke på hur mycket min mage sväller när jag låter musklerna slappna av tyder ju på att det är nåt där innanför.

Mäter jag magen så mäter den 103 cm och då har jag inte ätit speciellt mycket idag. En banan, en korv med bröd, druckit några deciliter råsaftcentrifugerad juice och lite nötter. Jag är ju 173 cm och 103 cm är ju en del mer än 50 % av de, snarare 59%. Så jag tänker att det är på tiden att göra något. Träna förstås, men även testa att fasta alltså köra 5:2.

Nu är min första fastande dag över, imorgon äter jag som vanligt sen blir det fasta på tisdag igen. Jag har ju en tendens att vilja äta mest hela tiden, men jag tror det är bra att låta kroppen få vila och återställa sig. Den största utmaningen blir på jobbet när jag blir sugen eller hungrig. Brukar kunna l´bli riktigt hungrig när det är en timme kvar till lunch.

Men eftersom jag lyckats ignorera kurret i magen hela kvällen idag så tror jag att det kan gå, bara dricka vatten och försöka glömma bort det som gnager i magsäcken i form av hunger eller sug. Mycket sitter förstås i skallen och det är där den stora kampen kommer förekomma. Nu ska jag dricka mer vatten och lägga mig, klockan är alldeles för mycket.

Ett svar till “Fastande på utvalda dagar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.