Dåliga aprilskämt idag

medium_5629468100

Idag som varje 1 april så länge jag kan minnas så är det dags för aprilskämt, det ska drivas med och luras med allt och alla. Något som är vedertaget av i princip varenda tidning, person och ibland även företag. Personligen ser jag inte riktigt det roliga i det hela. Blir mest pinsamt i många fall där det blir överdrivet och helt uppenbart att det är ett dåligt skämt.

Några exempel har jag sett under dagen och tänkt att fan vad löjligt. Jag menar charter för hipsters? Selfies när man checkar in.. NÄ. Sen att en del försöker få igenom poänger via sina skämt, det kan jag tycka är lite mer värt.

Ett exempel på det är Alex Erwik som är chefredaktör på Finest, han använde den plattform han har för att göra ett aprilskämt med lite mer mening. Han förklarar i denna video varför han valde att luras om just detta, det var för att bevisa att reaktioner på ämnet han talar om inte behöver vara negativa.

Mycket fint och bra gjort tycker jag. Gå in och se videon och lyssna på hans berättelse och visa omvärlden att all kärlek är bra kärlek. Mindre dåliga skämt och mer uppmärksammade av viktiga saker tycker jag tidningar och nyhetsredaktioner kan ägna sig åt.

photo credit: Sudden Fiction via photopin cc

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.