Livsfilosofi

Känner mig en aning filosofisk och skulle vilja reflektera över lite saker. Mycket funderingar som vill bli dokumenterade. Av någon underlig anledning sker det alltid i de sista sekunderna av den dag jag börjat tänka att jag ska skriva något. Skjuter på det och till sist, när det bara återstår minuter så tvingar jag fram det.

Funderingarna går kring min egoism, hur ens livsval påverkat ens liv vilket det förstås gör, annars hade det ju knappast hetat livsval. Hur inget riktigt känns, alltså på riktigt. Bara undviker och är rädd. Hur jag så lätt kan se vad jag enligt min samlade erfarenhet och livssyn hur andra borde leva sina liv, medan jag kanske inte har riktigt samma insikt när det kommer till mig själv.

Någonstans har jag ju det men jag tar gång på gång distraktionens väg och förvillar bort mig i olika ”roliga” saker. Det verkar allmänmänskligt. Hellre gå på fest och snacka en massa skit än att göra något åt allt hemskt som sker världen över. Hur min moraliska kompass verkar vara något unikt, medan jag förstår att det är lite olika syn på saker och ting beroende på ålder, sammanhang och uppfattning om världen.

Det är fan inte lätt att vara människa i vår tvistade och sjuka värld. Alla dessa val, normer och förväntningar som står redo att skapa och omforma oss. Vi gör det ju inte direkt lätt för oss själva. Att vara lyckad är det få som faktiskt lyckas bli, desto fler som slår sig fördärvade i sina försök att nå dit. Det är oroliga själar som vill visa upp en fasad som är vacker och lyckad och effortless. Fast den är allt annat än. Kanske finns det något vackert här.

När ska vi lära oss att vi borde backa och se till det enkla och sluta krångla till det så för jävligt. Otroligt nog så har jag en del kunskap om det och gör ändå inte som jag själv insett kanske bör göras. Kallas att vara fast och inte komma loss kanske. Snabba kickar ger inget och hjärnan fragmentiseras i en miljon bitar var dag vilket aldrig leder till något gott.

Ska genast sluta och sova istället. För det förtjänar jag. Dags att utveckla min filosofi snart tror jag. Ja, så får det bli, en egen livsfilosofi. Idag är det 15 år sedan det här började. 20 april 2000 skrev jag ett dagboksinlägg på Lunarstorm, här sitter jag 15 år senare och bloggar.

2 svar till “Livsfilosofi”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.