En salig röra

I mitt huvud just nu snurrar tankar kring deltagare, socialrätt, föreläsningen som jag gått på idag, att jag har ont i ryggen och vädret som växlar var femte minut. Låt mig fördjupa mig lite.

Ikväll har jag och Linda varit och sett Kjell Enhager på Estrad som är en lokal teaterscen här i Södertälje. Han är coach och föreläsare och jag har tidigare använt mig av hans material när jag haft workshops för deltagare på mitt förra jobb på Work for you. Hans föreläsning heter Jag AB 2.0 och är baserad på den som jag använt mig av tidigare som då heter Jag AB. Han är väldigt underhållande och målande i sina beskrivningar så hans budskap når verkligen fram, så jag såg verkligen fram emot kvällen. Var väl ca 7 år sedan som jag fick kännedom om honom då jag arbetade på Iris Hadar och hade en kollega där som var frälst. Han var också på föreläsningen. Jag vill tacka mina kollegor på Work for you i Botkyrka som gav mig presentkort när jag slutade där som jag valde att använda till just dessa biljetter, så tack så mycket för det.

Socialrätten går jag ju via jobbet och är något jag fick som en del av min löneförhandling då jag fick jobbet. Så läser den på arbetstid och har lite uppgifter att lösa, har suttit med det tidigare i veckan och nu har jag lämnat in den idag, det är sista dagen för inlämning så.. väldigt skönt att vara klar med den.

Ryggen ja, den protesterade lite igår när jag höll på att plocka ur disk på jobbet ur diskmaskin. Så behöver nog komma igång med regelbunden träning av fler anledningar än bara att komma i form.

Deltagarna på jobbet tänker jag ju på mest hela tiden på jobbet, följer upp, ringer, har samtal och försöker motivera de att göra vissa ändringar i sina liv. Tänka annorlunda, byta perspektiv osv. Jättekul när de förstår hur de behöver göra och det sker faktiska positiva förändringar, lite mindre kul när det låser sig och det strular. Men så är det här i livet, inget går på räls och rakt upp hela tiden.

Sist detta vidriga aprilväder. Helt sjuka kontraster, det snöar som fan i fem minuter och sen sol i fem, sen regn. Tur att det snart är maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.