Snart dags att börja jobba igen

Jobba, arbeta, knega. Ja, efter typ 8 månader hemma föräldraledig med Elsa är det snart dags att återgå till Södertälje kommun. Det har hänt ganska mycket på mitt arbete under tiden jag varit borta. Dels en omorganisation och nya roller och nytt arbetssätt som tillkommer med denna. Sen så är fokuset lite annorlunda.

Arbetssättet vill jag gärna veta mer om också, men det får jag väl veta när jag är tillbaka. Är rätt så jävla nyfiken på alla detaljer. Lite går ju att luska ut, men att vara på plats är ju bästa sättet.

Hur känns det att sluta vara hemma med Elsa och resten av familjen då? Jag har ju varit inställd på att det är året ut och sen tillbaka, så jag har väl på något sätt förberett mig på det och ärligt talat så blir det lite skönt med. Lite omväxling förnöjer om vi säger så. Kommer bli mycket som blir annorlunda tror jag. Att komma hem till familjen efter en dag på jobbet blir nog en favorit.

Bli välkomnad hem av gullungen Elsa och leka med henne blir nog mycket roligare. Just nu är jag lite dålig på att göra det. Så det är väl dags att få lite perspektiv och uppskatta allt här hemma bättre.

Mindre kul är väl att missa utvecklingen som sker hos små barn. Nya ord, lekar och annat som sker dagligen. Linda får återrapportera för mig när jag kommer hem.

Att hitta en bra balans mellan arbete och hemmet med familj och allt kan ju bli både svårare och enklare, med allt vad det kan innebära. Tiden kommer visa hur det blir och det ordnar sig för det mesta.

Frågan är hur länge smekmånaden med att börja jobba håller i sig. Beror ju på hur jag upplever det nya arbetssättet. Ganska säker på att det är därför jag är nyfiken på det. Roligast blir att få träffa alla kollegor på daglig basis igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.