Throwback thursday #1

Jag kom på igår att jag har skrivit inlägg till den här bloggen i över tjugo år nu. Så väcktes tanken att köra en tillbakablick en gång i veckan till vad som skedde i mitt liv en dag av dessa. Har suttit och försökt hitta en teknisk lösning på hur jag kan bädda in det gamla inlägget i ett nytt inlägg men inte hittat nåt än. Får klistra in texten här och länka inlägget istället.

Det är mycket i skallen idag må jag lova, får inte riktigt pejl på något alls och ändå är det rätt lugnt. Jag och mina koncentrationssvårigheter, det är nog dags att ta en sak i taget och inte 15 på en gång. Behöver nog en rejäl omstart av hjärnverksamheten.

Känner mig aningen rastlös och rådvill på en och samma gång. Alla dessa faktorer som hela tiden ska vägas in i ens dagliga beslut. Det brukar bli som det blir, men då får en ju inte de resultat som är eftersträvansvärda. problemet från början är ju att jag inte ens vet vad det är jag vill uppnå fullt ut. Sen släpper jag och flummar vidare och så går det runt så i ett x antal varv. Väldigt effektivt och så vidare.

Vet inte om det är för att jag fördelar ut mig själv på för många olika saker som engagemanget försvinner efter en stund eller om jag bara låtsas bara för att ha något att göra. Jag vet ju att jag tycker det jag tycker, men sen att faktiskt leva det, typ omöjligt. Gör det av oerhört själviska orsaker med. Typ det här passar min agenda, det gör jag. Sen tröttnar jag så fort att jag knappt hinner få något gjort.

Men vad får mig att komma igång då? Hur i helvete startar jag en mer engagerad person inom mig? Eller åtminstone mer fokuserad. Det svåra för mig är att prioritera bort saker. Hur väljer jag mellan de olika projekt som jag startat? Vad för serier ska jag sluta med, vad är viktigt för mig? Rent krasst kan jag ju ta och ignorera de projekt som inte är aktiva alls. Funvideos, killsnack, wannahang och bloggr.

De är ju så lösa och ej genomarbetade att de mest bara är där utan att jag gör något. Seriemässigt så kommer ju vissa falla bort och jag borde inte börja med nya. På den ideella fronten så är jag där jag är, men jag ska absolut inte göra mer. Ska nog inte vara så svårt. Min fritid och vad som ska göras där i form av fest och träning behöver nog fördelas om.

Efter maj så ska det lugna ner sig igen och då kan jag försöka fördela min tid lite mer balanserat. Borde kunna styra upp med hjälp av kalender men det blir sällan något mer än en översikt av aktiviteter. Ska försöka röja i min facebookfeed med så jag inte blir distraherad av en massa skräp. Dags att styra upp livet än mer detaljerat, kanske gör att jag faktiskt kommer mig för att göra det som jag ska. Ja, vi satsar på det. Here goes nothing.

Det som jag skrev då den 23 april 2014 känner jag igen mig i fortfarande. Jag har fortfarande svårt att göra en sak i taget, att fokusera och vara effektiv. De projekt som jag nämnde har jag lagt ned och nu fokuserar jag på lite färre. Men det är fortfarande så att jag kommer på nya idéer och startar men inte slutför dessa.

Bra nyheter, den här bloggen, receptbok.nu felstavat.nu, ja ni ser, jag hittar nya halvt igenomtänkta idéer åter igen. En skillnad nu från då är att jag har bra ursäkter till att inte komma vidare. Gift, och har två små barn. Då kan man inte sitta framför datorn hela dagarna och skriva och skapa sidor på olika projekt.

Tiden och orken räcker liksom inte till. För min egen hälsas skull borde jag ta och dra ner mer på saker som jag har i skallen, men det är svårt att lära sig nya beteenden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.