Back in town again

Har återvänt hem efter lite mer än en vecka på resande fot. Var skönt att få packa upp resväskan och återställa sig i sitt hem igen. Att leva och bo hos andra är ju trevligt på sitt sätt, men det är lika trevligt att komma hem till sin borg igen. Hade tänkt ta mig in till stan och se mig omkring, uträtta lite saker som jag skjutit på väldigt länge. Har en klocka med trasig länk och presentkort på både Clas Ohlson och Science fiction-bokhandeln att utnyttja. Så jag ska omedelbar ta tunnelbanan in till stan.

Jag vill gärna hitta på något med folk i helgen med, så ska försöka hitta någon att hänga med. Ska berätta lite mer vad jag gjort på semestern också senare.

Effektiv måndag?

Vissa dagar så är det dags att ta sig an livet med nytt perspektiv, börja om på ett sätt. För att komma ur en lunk som inte är speciellt positiv. Det är kanske inte alltid det lättaste, men det gäller att tvinga sig att göra de där sakerna som känns jobbiga. Jag har varit i en sådan här så kallad lunk i flera månader. Jag är rätt trött på det. Sova på fel tider, äta på fel tider och framförallt inte må bra är inte vad jag känner är bra för mig. Låter kanske rätt självklart.

Det som inte är självklart är hur man ska komma ur en sådan situation. I teorin är det rätt enkelt, ät och sov samt träna regelbundet. men jag har liksom inte det i mitt system. Man kan säga att min mat och sovklocka är ganska trasig. Igår gjorde jag dock ett nytt försök att förändra på detta. Jag gick och tränade och visst fan var det jobbigt. Visst fan har jag en del träningsvärk idag, men jag var rätt slut, så jag hade inga problem att somna hyfsat tidigt.

Vaknade 09.30 idag och är rätt trött, men jag har ätit och ska strax iväg och göra några ärenden. Sen blir det hem för att äta lunch och tvätta. Kan bli en väldigt effektiv dag. Ska se till att det blir det, så jag känner mig duktig.

Ärenden

Helgen var lätt förvirrad för min del. Varit lite skum känsla över det hela. Svårt att beskriva men jag har inte känt mig så med i matchen på något sätt. Just nu har jag precis varit en runda på stan och uträttat några ärenden. Flott värre.

Var och hämtade nyckeln till Sensus så vi kan ha möte där senare ikväll, sen köpte jag 1 gb ram, för min dator hade inte så mycket sådant. Sen tänkte jag köpa lite blommor, nu när jag har mina krukor tillbaka igen, men det fanns inget skoj på den interflorabutik som jag hittade.

Får ta och leta upp en annan blomsteraffär i närheten. Finns visst ett gäng att välja på. Nu ska jag äta lite, sen iväg till skolan och ta tag i den här enkätundersökningen.

Fotsmärtor

Hej dagboken, nu är jag trött på att gå omkring och halta. Gjorde illa foten för typ en vecka sen och nu har jag haltat ungefär lika länge. Det är lite jobbigt. Men jag överlever nog. har varit ett par hekltiska dagar med mycket promenerande som inte direkt har hjälpt, men nu hoppas jag på att jag ska kunna undvika längre strapatser.

På den mer positiva sidan har jag gått upp innan 09 varje morgon den här veckan. Samt gått och lagt mig eh, kanske inte innan 02. Men ja, jag har kommit upp ändå. Har varit duktig och fixat en massa saker med. Fått in det där jävla modemet till bredbandsbolaget, fixat blankett för utträde ur mitt nuvarande fack och mailat och frågat om hur jag ska göra för att gå med i AEA. Jag är fortfarande lite osäker på hur det ska gå till, men ja.

Nu ska jag och min onda fot ut, men jag cyklar fram för att skona den lite smärta.

Intressant?

DN – Nyheter – Skuldlättnader för 18 u-länder

DN – Nyheter – Skuldlättnader för 18 u-länder

Att de två rikaste och kanske mäktigaste länderna i världen kunnat komma överens om att göra en såhär pass nobel och faktiskt självklar sak förvånar mig. USA och Storbritannien har ju visat enighet förut, men det har ju vid tillfället varit lite annorlunda ärenden som att bomba irakierna så in i norden. De övriga länderna är förhoppningsvis inte lika emot deras initiativ som då det gällde just invasionen av Irak.

Det som jag personligen tycker är lite extra kul är att en organisation kallad The ONE Campaign kämpat för att just detta ska ske vid det toppmöte som sker mellan G8-länderna nu i Edinburgh idag och på lördag. Frågan är bara hur mycket den kampanjen påverkat Bush, Blair och Co. Jag har själv skrivit på deklarationen och tycker att ni kan göra detsamma.

Enligt Dagens PS så är inte alla medlemmarna i G8-gruppen överens när det gäller ekonomi. Frankrikes President Chirac har gnällt på Blair och Storbritanniens rabatt när det kommer till EU-avgift och kräver en gest av landet som ska visa att de är solidariska mot resten av EU. Blair och andra sidan kontrar med att säga att trots sin rabatt har de betalat 2,5 gånger mer än Frankrike de senaste 10 åren.