En typisk måndag

Klockan ringer 04.45, och jag tycker inte synd om er som måste gå upp 07 eller 08. Jag går upp och stänger av alla larmen. Har tre stycken. Väckarklockan, mobilen och datorn ute i vardagsrummet. Använder ett alarmprogram som sätter på en mp3-låt. Allt för att inte försova mig. Har lyckats med det ett otal gånger i mitt liv. Efter att ha klivit upp går jag oftast på toa. Kissa och skölja bort gruset ur ögonen. Och ja, på morgonen orkar jag oftast inte stå upp och kissa, så jag sitter.

Sen på med lite värmande kläder. Ja, man fryser ju så förbenat på mornarna, särskilt fem mitt i natten. När det är avklarat så brukar det bli en del datande. Ända fram tills jag nästan ska till bussen, men så gör jag ett ryck och fixar lite mackor att ha med till jobbet. Kutar ner till bussen och möts av i princip samma skara, ingen säger nåt självklart, men kallt är det. Sen kommer bussen och jag hoppar in längst bak och antingen somnar jag medans jag lyssnar på musik eller så sittter jag och funderar på något.

Sen hoppar jag av under klaffbron, hållplats paradisgränd, ett fint namn.

Traskar i ca 10 minuter till vårt fikarum och förtär lite frulle, sen in och byta om och skrida till dagsverket. Idag fick jag sköta städningen av labben. Slet på fram till frukostfikat. 8.30. Lite smått möte och info om vem som är borta och vad som behöves göras vart. Ja, vart det behövs hjälp. Vi som jobbar där jag jobbar brukar sköta oss själva, men nu ska jag vara någon slags inhoppare på utsidan.

Vi får väl se, vi är kort om folk vi med, vab och sjukdom.

Sen iväg och städa omklädningsrum, skrubba duschväggar osv. Sen ut och kuta på lunchrasten. har inte sprungit sen i januari så jag tog i lite för hårt. Kände mig lite konstig efteråt, men med lite vätskepåfyllning så ordnade det sig. Åt sprödbakad fisk med potatis till lunch, helt ok. Sen gå och duscha och ta resterande rum fram till eftermiddagsfikat. Efter det var det att slänga sopor och sen gick jag till körskolan. Hann inte med mycket där förräns datorn strulade, så då gick jag ner på stan och handlade skor. Så nu har jag alla förutsättningar att kunna jogga.

Sen var det streetdance och sen hem och softa. Nu tänker jag faktiskt slagga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.