Oljan och marknaden

I Dagens nyheter kan vi idag läsa att bensinpriset för första gången överstiger den magiska 14-kronorsgränsen. Vilket innebär att för tionde gången i år så har det skett en rekordhöjning. Bara sen i april. De flesta konsumenter suckar och undrar hur de ska ha råd att köra bil. De ska ju ta sig till jobbet, åka på semester och storhandla. Väldigt grundläggande aktiviteter i vår del av världen. Något vi är vana med att kunna göra på en daglig basis.

Samtidigt backade priset på amerikansk råolja med 86 cent till 134:00 dollar per fat, sedan Saudiarabien lovat att höja produktionen.

Sedan kommer den här biten in i artikeln som slutkläm. Vilket jag tycker verkar vara en aning suspekt. Hur kan de sänka priset på råolja och ändå så höjs priserna i Sverige? Verkar även som att de på Gristmill är lite konfunderade över varför de som producerar oljan, saudierna, inte vill att jänkarna ska höja sin bensinskatt, de skulle ju tjäna på det.

I smell a dead rat…

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Intressant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.