FRA och terrorismen

I veckan kommer som de flesta bloggare vet det att ske en omröstning som avgör hur framtiden kommer se ut för alla i Sverige. På ett eller annat plan kommer de flesta att beröras, omedvetet eller medvetet.

På onsdag i nästa vecka röstar riksdagen om regeringens proposition om ”en anpassad försvarsunderrättelseverksamhet”. Enligt lagförslaget ska bland annat Försvarets radioanstalt, FRA, få rätt att läsa mejl, fax och sms som passerar Sveriges gränser genom kablar.

SVD 13/6

Detta föranleder en ökad bevakning av våra privatliv, som ska ske genom statens överseende. Som är lika med intrång av individers integritet. Som aldrig är acceptabelt, det finns ingen orsak som berättigar detta. Detta i syfte att skydda oss mot terrorister. Vilket känns en smula absurt. Snacka om att spela eventuella terrorister i händerna.

Det som känns värst är att de politiker som egentligen är emot förslaget eventuellt kommer rösta enligt ”partipiskan”. Vad är det för något? Jag trodde de var där för att representera folket, inte att tillsammans i en organisation sitta och bestämma över våra öden. Jag tycker det verkar vara en bunt ynkryggar som sitter i vår riksdag. Rösta enligt er moral och ert samvete. Ge inte bort er fria vilja i förmån att ses som lojala till partiet. Det är fegt!

Kom inte och tala om idealism och den krassa verkligheten. Det är bara en dålig ursäkt.

Jag kan absolut förstå andras reaktioner, men de kan kännas en smula överdrivna, men det kanske är vad som krävs. Finns nog inget som går att utesluta, det kan ske övergrepp och det kan bli ett storebrorsamhälle. All statlig kontroll över individer är dålig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Intressant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.