Inskolning på förskolan hade vi idag

Inskolning på förskolan blir det nästa vecka för oss. Idag var vi på ett inför möte och fick veta mer detaljer kring hur det ska gå till och så. Elsa trivdes som fisken och ville knappt gå därifrån. Bjöd in till lek direkt när barnen som går där kom in från att varit ute. Tror och hoppas att det ska gå bra.

Jag kommer vara med tisdag till fredag och hänga med i den ordinarie verksamheten för och se hur det funkar och finnas som en trygghet. Som sagt det blir spännande och se hur det går med det här med inskolning, men jag tror Elsa kommer stortrivas.

Nytt spännande kapitel i livet som småbarnsförälder. Det som kommer bli mest kul och se är hennes utveckling när hon får helt annan stimulans och sociala influenser. Kommer nog finnas både bra och mindre bra delar med det. Gäller att ta tillvara på det som är bra och försöka minimera det som är mindre bra, utmanande.

Var dock inget nytt och spännande med kvällens nattning. Hon kunde inte somna. Fick gå i 1,5 timme och bära på henne. Pekade på dörren och sa där och var ledsen och så vidare. Fattade inte alls vad det var hon ville. Försökte med allt möjligt. Till slut somnade hon väl av ren utmattning.

Ja, imorgon är en annan dag. Enhetsmöte, sista dagen för flera deltagare i vår modul och torsdag helt enkelt. Vi ska ha gemensam brunch så det blir trevligt och gott. Hann ju inte laga någon mat direkt ikväll efter storhandling och så, så det är ju bra. Vi har sådan tur att båda barnen är rätt lätta att ha med på storhandling, inget gnäll och skrik än så länge i alla fall.

Nu ska jag göra detsamma som hela familjen gör och sova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.