Scammad av idioter

Jaha, då har jag också åkt dit, scammad på internet. Det började i söndags när vi skulle kolla på film på Netflix. Öppnade appen och så fanns där ett meddelande att min faktura ej var betald, så kunde inte logga in. Vad konstigt, tänkte jag och loggade in på min bank för att se varför det var så. Där fanns flera transaktioner från Facebook. Jag hade inga pengar kvar på mitt konto vilket inte var rätt då jag inte köpt nåt där.

Ringer banken och meddelar dem så de kan spärra mitt kort. De informerar mig om att jag kan reklamera dessa transaktioner då jag inte känns vid dem. Polisanmäler det hela och börjar nysta i vad som hänt.

Det visar sig att någon kommit över mitt lösenord och loggat in och skapat en annons som tickat på och kostat pengar för mig. Nåt ryskt tjafs om en app som ska lura folk att skriva i sina kontouppgifter förmodligen. Så det hade rullat på tills mina pengar var slut, då Facebook stoppar och sen upptäckte ju jag det.

I måndags kontaktade jag sen Facebook och chattade med deras support som skickade det vidare till sitt team som utreder bedrägerier med mera. Får även tillbaka pengarna via banken sen och så igår fick jag svar att Facebook ser att det skett oegentligheter och att de stryker den skuld som fanns kvar och att det som var betalats skulle åter till sin källa.

Fy fan vilka jävla idioter det finns. Som tur var gick det ju bra efter en hel del krångel. Så skönt att det redde upp sig i alla fall. Nu har jag fått mitt nya kort och har bytt ut lösenord på de flesta sidor där jag har kortet kopplat. Så nu har jag lärt mig min läxa

Läs mer om fenomenet här: https://www.cnet.com/news/your-hacked-facebook-account-may-be-bankrolling-scam-ad-campaigns/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.