mmm, mums!

Jag smaskar på toblerone som jag fick av den goaste flikkan! 🙂 Och så sitter jag och pillar på en sida åt eizo. Ni vet dem som gör skärmar. Coolt va 😉 smask smask!! Snart är det lunch och då blir det till att smaska på spaghettiröra. Nu är det dags för lunch, men iaf så ska jag först skriva av mig i dagboken. Jag åt visst först! Jessica ringde, hon hade bra nyheter, hon kom in på folkhögskolan, whiii, så bra för henne, jag är jätteglad för hennes skull.

Diskussion om tjejer och killars roller i förhållanden.

Det finns väldigt mkt olika syner på varför killar och tjejer är som de är i ett kärleksförhållande. Och det finns en rad olika förklaringar med. Det har ju varit så att killar och tjejer har blivit uppfostrade in i olika roller i vårt samhälle. Flickan ska vara söt och lite blyg och inte ta för sig allt för mkt och pojken ska vara framåt och inte gråta för minsta lilla. Detta håller förstås på att förändras som tur är. Bort med alla skeva könsroller. Detta påverkar oftast barnets sätt att vara i framtiden. Och deras roll i ett framtida förhållande till en partner. Nu säger jag inte att detta är sanningen för alla barn, men de präglas ofta av detta. Om vi nu tar ett exempel då.

Erik och Lisa växer upp i samma område. Lisa har sina tjejkompisar och Erik har sina polare. De brukar ses i skolan och så en dag i 8:an så träffas de på en fest. De flirtar och blir tillsammans. Nu är det så att Erik sportar mkt och gillar att hänga med polarna. Något som Lisa inte direkt är överförtjust i, hon vill vara med sin ponke och gosa hela tiden. Detta uppskattas av Erik, men han tycker ändå att han ska ha tid att vara med polarna. Istället för att prata om detta så börjar Erik alltmer hänga med polarna istället för med Lisa, för han vet inte att han borde säga att han vill ha tid med både och. Han har iom att han är kille, inte fått lära sig att kommunicera på samma sätt som Lisa lärt sig i sin vänskapskrets med tjejkompisar. Han kan bara snacka om sport, brudar och sånt.

Kanske inte det bästa exemplet, men iaf!

Nu saken ur Lisas synvinkel.

Hon känner sig naturligtvis väldigt ouppskattad eftersom hennes pojkvän inte verkar vara så intresserad av att umgås med henne. Hon börjar tvivla på hans känslor för henne, men hon vägrar att ge upp och väntar på att Erik ska ta sitt ansvar som pojkvän. Hon ringer honom och skickar sms, men han besvarar dem inte som hon vill. Nu börjar det intressanta. Lisa beklagar sig för sina tjejkompisar istället för att prata med Erik om saken. De börjar istället gräla om saker som att han aldrig är den som ringer och att hon är alldeles för krävande i förhållandet. Förhållandet tynar bort och till slut dumpar Erik Lisa. Och förblir fast i sin könsroll. Istället för att kommunicera.

Äh, detta vart kanske inte som jag hade tänkt mig, men iaf!

Åsikter om detta uppskattas 🙂

Senare på kvällen.

Jag har ont i halsen och jävligt tråkigt. Och nej, det är inte det minsta synd om mig. Jag vill bara sova eller försvinna bort! Krama Jessica!! Men se vad jag fick för att krama henne inatt 😛 Nu vill jag kramas!!!! Nu nu nu!!! Gah, va trist det är här hemma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.