Men grattis Israel!

Äntligen lite sansade tongångar. När jag först läste om planerna på att stoppa de palestinier som bor i östra Jerusalem från att rösta, tyckte jag att nu har de verkligen gått för långt. Det är ju ren och skär odemokrati att göra sånt. Visst hotbilden som de lever med där nere är ju lite annorlunda från en ”normal” demokrati, men nej. Man kan inte bestämma vem som får rösta eller inte i ett nationellt val.

Den väg de valt nu är den enda rätta som de kan välja enligt mig. Att inte låta Hamas köra någon kampanj för sina kandidater i just den delen av Jerusalem. Sen kan man ju diskutera fram och tillbaka huruvida det är riktigt demokratiskt. Men Hamas är ju inte direkt kända för sin kärlek till demokratin. De använder sig av våld och hat, vilket knappast är demokratiskt och fint. Ska bli spännande att se vad det blir för utkomst av de här valen. Det verkar ju inte vara förbjudet att rösta på Hamas. De kan ju få makt ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.