Kunskap, vad är kunskap?

Sitter i en datasal i skolan och flummar på om begreppet kunskap. Finns otroligt mycket jag skulle kunna skriva om detta, men jag bör enbart relatera till det som är relevant för min fortsatta diskussion, som ska handla om min egen skolgång och på vilket sätt som de här begreppen har införlivats under mina år i skolan. Något som jag sällan reflekterat över. Så det kommer bli en utmaning. Jag känner iallafall att jag kommit igång nu. Det svåra blir att begränsa sig. Samt finna det som är just relevant. Det går iallafall mycket bättre att plugga här i skolan än hemma. Där finns det alltför mycket som distraherar. katten, datorerna, teven, mat osv..

Ska sitta så länge jag bara kan, vill verkligen bara få det här överstökat så jag kan slippa skiten. Känns ju bra att iallafall ha kommit igång. För tre fyra dagar sen var jag helt lost. Men nu har jag faktiskt fått ihop en hel sida om kunskap. Ska fortsätta med nästa begrepp, som kommer bli mycket mer flummigt. Det handlar om pedagogisk filosofi. Människosyn, samhällssyn och etik.

Andra bloggar om: , ,

Intressant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.