Tankar om studier.

Det här med att läsa kurslitteratur är ju ett gissel. Ibland går det bra, men allt som oftast går det väldigt segt. Mest för att själva textens struktur och språket är lite jobbigt att läsa ibland. Det gör att det blir så jävla segt och tråkigt. Fast det ska vara kul och intressant. Sen ska man med god studieteknik stryka under och sånt med. Vilket gör att det tar extra lång tid och känns ännu segare.

Man kan säga att boken vi skulle ha läst till dagens föreläsning, den är inte utläst alls. Har hunnit läsa ca 46 sidor av 220. Men jag tror det ska gå bra ändå, läraren tar ju upp det viktiga på föreläsningen, sen får jag kolla lite i boken så jag har mer koll på den inför seminarieuppgiften som ska redovisas om en vecka.

Det ordnar sig, med lite smart tänk och mer planering när det kommer till läsningen. Måste fokusera på varför jag är här nu snart. Mer än tidigare alltså. Japp.

Arbetsmarknaden för oss blivande beteendevetare som har en inriktning på något som kan integreras med andra ämnen som ekonomi och teknik ser ljus ut. Jag som tänkte kombinera just lite miljöteknik och lite sånt samhällsfrågor som har med miljö att göra känner att jag fick positiva signaler på de tankar jag haft om vart jag vill komma med den här utbildningen. Så jag ska ta reda på mer och satsa. Tror jag hittat rätt. Men det kan ju förändras under tidens gång, jag kanske finner nåt som jag tycker är mer intressant, vad vet jag.

Ska bli spännande att se vart jag hamnar. Men först ska jag klara av nästa kurs osv. En sak i taget, var sak har sin tid osv.

Hade jävligt kul hos olivia och på kåren igår iallafall 😉

Föreläsning 14.15-17.00
Gå till tåget som går 17.31
Framme i Stockholm 18.23

Softa eller kanske läsa.

Andra bloggar om: , , , ,

Intressant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.