Dag 3 – Mina föräldrar

De bästa man kan ha. Faktiskt så är det så. Jag vet inte vart eller vem jag hade varit utan deras kärlek och stöd. Självklart är de människor som alla vi andra med sina brister och mindre bra sidor, men de är rätt fina ändå. Just nu är de pensionärer och verkar ha fullt upp med barnbarn, oss ungar och lilla hunden Engla.

Båda har jobbat hårt i många år innan dess, pappa som busschaufför och taxiförare bland annat och mamma som telefonist och läkarsekreterare. De har hållt ihop sen de var 14 mer eller mindre, nu 53 år senare så har de mycket att se bak på och även fram mot. Det sköna med mina föräldrar är deras sätt att interagera. När jag var yngre och inte riktigt förstod bättre så var jag lite rädd för att deras tjat och gräl var något som kunde leda till något som jag inte ville vara med om. Men nu på äldre dagar har jag insett att det är så de kommunicerar och håller sitt förhållande igång och levande.

Lite gräl är bara bra tycker mamma. Vis som hon är så har hon ju rätt. Pappa håller väl med, men hans och mammas sätt att se på en del saker är lite olika ibland och tur är väl det. De har olika egenskaper som gör att de kompletterar varandra. de är praktiskt lagda båda två vilket resulterat i att pappa bygger och fixar och mamma är den som tar hand om mat och städning. Men det är inte bara rakt igenom traditionella könsroller utan jag tycker de är rätt jämnlika. Man kan väl säga at det är mamma som styr och pappa som hänger på oftast, men han säger alltid ifrån när han tycker något är fel.

Ja, vad mer kan jag säga? Finns säkert massor jag skulle kunna skriva, men jag avslutar med att säga att de är de gulligaste föräldrar man kan ha. 🙂 Även om de är som föräldrar är som mest, oroliga och bryr sig så mycket att de ligger sömnlösa ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.