Dag 2 – Min första kärlek

Oj, jösses säger jag bara, hur och var ska jag börja?

Det finns ju olika definitioner på vad en första kärlek är. Är det den oskuldsfulla förälskelsen som sker i typ sjunde klass, eller är det ens första riktigt djupa förhållande? Ibland så är det samma sak. I mitt fall så finns det lite flera definitioner som skulle kunna beskrivas, men jag väljer att ta det senare exemplet.

Så hur beskriver man en person som påverkat en på ett så fundamentalt sätt? Får väl dra hela historien helt enkelt. Jag hängde en hel del på ett ställe som heter Tidsfördrif som ligger på Regeringsgatan i Stockholm. Detta var för ungefär ganska exakt tio år sen. Det var via ett antal personer på IRC, som är ett chattprogram som jag använder som jag kom i kontakt med folk som hängde där.

En av alla de onsdagar som vi hängde där så satt ett gäng med personer i en soffgrupp, en del som jag kände till och vissa som jag kanske sett till på IRC och så. Där var första kontakten. Hon satt med de. Vi började prata på internet och på något sätt så fick jag veta att hon var från samma stad som mig och så bokade vi in en fika. Efter det så började vi ses i liknande sammanhang under hösten/vintern 2000.

När så tiden kom runt jul och hon skulle iväg till USA för att fira den där med sin syster så kom då de här tankarna, vad kan det här nu vara och kanske är jag lite förtjust. Uppmuntrad av ord jag hört om att hon kanske var lite förtjust i mig. Sen kom hon då hem och det var nyår och saker hände. Jag var full som attan och hon kom med grädde till en hot shot och så slickade jag grädden från hennes händer och sen hånglade vi hela kvällen och så däckade vi där och sen var vi i princip varje dag resten av det nya året.

Ja, inte exakt varje, men såhär i efterhand så känns det så. Hon lärde mig mycket om mig själv och om kärlek, även om det var lite saker som kanske inte var som de skulle. Men när man är sådär förälskad och bara vill vara med varandra så är det lätt hänt att man förbiser saker. Oavsett så är hon den person som jag öppnat mig mest för rent känslomässigt. Vilket haft både bra och mindre bra konsekvenser. Det året vi hade ihop var det bästa året i mitt liv och jag ångrar inte en sekund. Samtidigt som jag i efterhand kan se vad jag gjorde för fel.

Det finns så många saker jag skulle kunna skriva om det som hände och hur det påverkat mig och vad det betytt, men jag tror jag stannar här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.