Ett förtydligande om normer

Inspirerad av en kommentar (se kommentar nummer 8.) som fanns med i ett inlägg på Pelle Billings blogg som handlar om ett inslag om killgruppen i Radio1 med Cissi Wallin, så har jag utvecklat lite mer tankar.

Ett ifrågasättande av normer ska självklart inte innebära att de som råkar tillhöra den grupp som faktiskt passar in i normerna ska bli utsatta för tråkigheter. De ska precis som de som inte passar in bli accepterade som de är. Huvudsaken är ju att man respekterar varandra oavsett vem man är eller hur man är.

Tror det är extra viktigt att de som passar in i normerna är med och påverkar för att fler ska kunna bli accepterade som de är.

Visst det är inga lätta saker att förändra synen på hur man ska vara och kunna acceptera att inte alla är som en själv, men det borde vara ambitionen i alla fall. Alla nedvärderande kommentarer om vad man har på sig, hur man för sig, vad man lyssnar på för musik och vilka hobbies man har bör upphöra och ersättas av respekt.

Man behöver inte hålla med eller ens gilla det, men respektera det ska man fan göra.

Att vara avvikande från en norm och inte känna att man får vara med pga. det är en av de värsta känslorna som finns. Alla ska med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.