Börja skriva?

person holding blue ballpoint pen writing in notebook
Photo by picjumbo.com on Pexels.com

Senaste dagarna har jag funderat en del på att börja skriva noveller eller liknande. Finns enormt med material i alla personer som man stöter på, gäller bara att få ihop en bra story. Har en tanke att skriva utifrån ett tema, typ alkohol, sex eller kanske arbete.

För min del handlar det till stor del att släppa taget, låta story skriva sig själv utan att jag sätter käppar i hjulen. Jag behöver även utveckla ett mer beskrivande sätt att skriva. Har nog en tendens att bara vilja skriva dialog. Ännu en utmaning är att välja vilken tempusform och hur man vill måla upp olika scener.

Tror det är viktigt att ha en grundstory i bakhuvudet. Får nog börja med att spåna på några sådana. Som ni ser så är jag redan ute på hal is med att tänka för mycket. Jag har några påbörjade alster som jag skulle kunna utgå ifrån. Det svåraste blir nog att använda hjärnan på ett bra sätt, känner mig aningen splittrad, vilket kanske märks redan här i denna text.

Nu ska jag försöka ta mig utanför hemmet för lite inspiration, kanske ta med mig kameran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.