Nya idéer och perspektiv

Perspektiv: Ibland undrar jag vad jag håller på med. Varför jag gör det jag gör och vem jag gör det för. Låter det bekant? Som det jag gör nu med träning och försöka komma i form. Gör jag det för att jag tycker det är skitkul att träna? Nej, inte direkt. Jag gör det för att jag behöver bli av med problem med värk och för att jag ska kunna bli lite starkare och orka mer.

Jag vet inte riktigt, men jag har väl sett den viktuppgång som skett senaste åren som något av ett problem med. Nästan på gränsen att jag fått lite av en förvriden syn på mig själv. Jag tycker inte att jag är fet, men däremot lönnfet. Jag är fortfarande rätt liten på merparten av kroppen, men det där området runt magen är värst.

Kläder som inte passar, mage som sväller så fort jag äter. Njae, inte så kul kanske. Men samtidigt så är jag ju inte överviktig på riktigt. Bara ovan att inte vara pinnsmal som jag alltid varit förut. jag jämför hela tiden med hur det var för 5-10 år sedan.

Jag har ju blivit äldre och med ett mindre hälsosamt leverne som jag haft senaste åren så kommer det förändringar, det blir inte alls samma som förut. Var inne på att testa att köra periodisk fasta, alltså bara äta mellan 12-20 varje dag i någon vecka, men så fick jag massa rön skickade min väg som sa att det var inte att föredra.

Det är väl bara att äta någorlunda hälsosamt, träna som en tok och ja kötta på som gäller helt enkelt. Veckan som var har jag valt att både slappa och träna. Slapp måndag och skivstångstisdag. Jag har bara kört skivstång en gång innan och mitt minne av det var inte det bästa. Jag körde lite safe med vikterna denna gång.

Var sjukt jobbigt konditionsmässigt. Viktmässigt kunde jag nog orkat mer, men eftersom upplägget mer blir kondition än styrka så funkar inte det. Hann även med en långpromenad, lite armhävningar och sånt samt en springtur igår.

Nu har jag skjutit på det här inlägget länge nog. Dags att publicera. Titeln blev lite missvisande men ändå inte. Nya perspektiv som sagt.

Ett svar till “Nya idéer och perspektiv”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.