Vad skulle jag göra om jag inte behövde arbeta?

medium_8486215412
photo credit: ruSSeLL hiGGs via photopin cc

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=ku5d5-hmF3A’]

Med anledning av videon här och dess innehåll som handlar om en grundläggande ekonomisk trygghet i form av ca 10 000 kr i månaden, så funderar jag på vad jag skulle göra om vi levde i en värld där detta var verklighet. Jag är fullt medveten om kritiken och att det finns de som menar att detta är en utopi, men bara för att leka med tanken så ska jag beskriva hur jag hade bedrivit mina dagar.

Om jag inte behövde arbeta skulle jag lägga ner tid på att publicera artiklar på Miljöbloggen och försöka få den bloggen att växa och bli mer aktiv. Sen skulle jag fortsätta med utvecklingen av de övriga sajter jag startat, dels för att jag vill få de levande och som en möjlig inkomstkälla utöver basinkomstpenningen.

Sen, sen skulle jag nätverka utav bara helvete, åka på olika relevanta frukostmöten, söka samarbeten med andra som är intresserade av att jobba med frågor som jag tycker är viktiga. Mitt politiska och ideella engagemang skulle få ett uppsving och det är samhällsnyttigt om något, tycker jag åtminstone. Kanske inte de som är av en annan mening än min då förstås.

Sen skulle jag börja bocka av saker på min bucketlist, mest i form av olika kulturella aspirationer såsom att aktivt delta i körsång, teaterövningar och liknande. Jag skulle definitivt studera olika kurser på högskolan som kan göra mig till en mer kompetent person inom de områden som jag brinner för.

Fotografera mer skulle jag definitivt göra för att jag tycker det är kul och att det vore spännande att se om det gick att utveckla ett slags känsla för det hela och kanske sälja/ställa ut eller något liknande.

Mycket av tiden skulle jag lägga på att ta hand om mig själv och min kropp, främst skapa hälsosamma sömnvanor, matvanor och träningsvanor. Jag vet liksom inte hur det är att inte ha några som helst krav på sig när det kommer till saker som ska uppnås och presteras. Precis som de flesta andra i vårt samhälle så är det alltid något som hänger över en som ska göras. Läxor, arbete, hinna med allt som ska hinnas under en dag. Med ett balanserat schema så kan det bli en bra tillvaro.

Nu är inte jag så naiv att jag tror att jag med mer tid för att kunna styra upp egna intressen och planer automatiskt får ett mer balanserat liv, självklart inte. Men det ger mig mer utrymme att kunna fixa en mer balanserad vardag. Självklart skulle jag kunna göra det redan idag, men det kräver ju sina uppoffringar.

Ofta kan jag känna att det jag gör på fritiden blir hafsigt och halvhjärtat gjort, mest p.g.a jag inte har energi, ork och motivation. Sen vill jag ju vara ledig när jag har helg, kväll osv. ens fritid blir lite mer helig när en arbetar heltid.  Med arbete ur fokus och att jag gör saker för att jag själv vill på ett annat sätt.

För att sammanfatta det hela så skulle jag jobba mer än någonsin, men det skulle inte kännas som att jag jobbar på samma sätt. Det är väl så när en gör det bara för att det är kul. Blir inte riktigt samma sak på något vis kan jag tänka mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.