Problem med ögonen

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om mina problem med ögon. Har ju haft glasögon sen jag var tre, tror det var för både skelning och synfel. Brytningsfel har jag med. När jag var liten var vi alltid på Huddinge sjukhus och gjorde en massa prover och undersökningar.

Fick pupillvidgande medel för att de skulle kunna se hur det var fatt med allt möjligt antar jag. Fick gå med ögonlapp för att få ena ögat att bli mer aktivt och försöka motverka skelningen.

Det var först när jag var tolv år som det bestämdes att jag skulle operera mina ögon för att få bort min skelning. Det blev även en andra operation när jag var ungefär 19. Sen efter det var skelningen borta. Med åren har dock det blivit värre med den igen, fast istället för att skela inåt så går ena ögat ut.

Det har förstås stört mig en hel del. Inte så snyggt kanske. Andra i min närhet har sagt att det bara är något jag själv tänker på. Visst, så har det kanske varit, men nu har det blivit än värre. Nu i augusti så valde jag att ta tag i detta, då jag anser att min syn även försämras av detta.

Bokade tid på Eyecenter i Stockholm och mycket riktigt så fick jag veta av både optiker och ortoptist som jag bokat tid hos att samsynen som gör att båda ögonen skapar en gemensam bild är typ obefintlig hos mig.

Det som de sa att de kunde göra är att remittera mig till St:Eriks ögonsjukhus, där jag för övrigt opererade ögonen förut. För att göra en bedömning om en ny operation kan återställa ögonen så skelningen försvinner. Även problemen med samsyn förhoppningsvis.

Men den remiss som skulle skickas blev aldrig till någon kallelse. Jag hörde aldrig av sjukhuset. Men så igår hörde Eyecenter av sig och vill att jag kommer in och träffar ortoptisten och en ögonläkare. Får se vad de säger den 16/12 när jag ska dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.