Frustration

Vad är frustration för något? När man inte kan göra det man vill, eller det inte går som man vill så blir det frustrerande. Jag har precis som alla andra upplevt olika sorters frustration. Att vara frustrerad är sällan en rolig upplevelse, men kan vara en katalysator till förändring. Man blir mer förändringsbenägen och försöker hitta nya lösningar helt enkelt, för att slippa fastna. Det är ofta känslan av att sitta fast, inte nå fram eller få som man vill som gör att man blir frustrerad.

För små barn som Elsa är frustration tidvis dominerande och de kan inte riktigt hantera de känslorna. Det får konsekvenser. Som den som är förälder måste hantera. Vissa gånger går det bättre än andra. Elsa har haft sina perioder då hon bara skriker och gråter för att minsta lilla sak som går fel vilket gör att det blir uppblåst till enorma proportioner. Så klart påverkas även vi som föräldrar och det är en balansgång utan dess like.

När jag började skriva på detta inlägg var under perioden då vi varit hemma under två veckor sjuka. Det kan man väl säga gjorde att frustrationen hos oss alla ökade. Nuläget är mycket bättre efter att Elsa fått vara på förskolan en vecka och vi alla fått lite andrum. Självklart kommer det små utbrott och så ibland, men det är lättare att hantera nu tycker jag.

En verklig utmaning att inte dras med i frustrationsstormen är det i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.