Frestelsernas tidevarv är nu här

Frestelsernas tidevarv kan se ut som nedan.

Vi hade sommaravslutning på jobbet förra onsdagen med tillhörande mat och gott som en festkommitté ordnat så fint. Jag var med och bidrog genom att grilla hamburgare. Vi lekte roliga lekar så det stod härliga till och skrattade. Kom hem med en fin solbränna på hjässan och allt var bra.

Enda som kunde ha varit mindre bra vore om jag fallit till föga och glufsat i mig av allt det där goda som jag just nu inte äter av. Men ju längre tiden går, desto lättare blir det att motstå dessa frestelser. Jag är lite av en av och på personlighet, eller periodare som det heter i missbrukstermer. Antingen äter jag massor av allt, eller så försöker jag avstå helt.

Tror inte jag kan äta måttligt. Det är nästan som tvångstankar ibland. Sådär så jag ångrar att jag slukade allt, för vad gav det mig egentligen? Frestelsen lockar med att det är ju så gott, medan verkligheten är något helt annat. Konsekvensen att handla på impuls blir magont, svullet tandkött, pirr i benen osv.

Fokusera på en sak i taget

Det är lite samma sak när jag sitter och använder datorn. Jag kan liksom inte göra en sak i taget, måste ha 7-8 flikar öppna i webbläsaren samtidigt och växla mellan dem. Får jag mycket gjort då? Nä, inte direkt. Det jag tänkt att jag ska göra blir rätt halvdant och effektiviteten finns inte alls med.

Testar just nu att bara ha denna flik öppen och det ger resultat direkt. Istället för att jag bara ska slänga ett getöga på Facebook, Twitter osv. så gör jag det jag skulle, direkt. Mycket bättre och så slipper jag slösa bort en massa tid. Så tipset är, gör en sak i taget. Det är bättre för hjärnan dessutom.

Jag hoppas verkligen att jag slutar se det som frestelsernas tidevarv, för då är det inte längre ett problem. Samt att jag väljer att göra valet att fokusera på en sak i taget i framtiden.tar väl tid att vänja sig av med allt multitaskande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.