Förkylning eller covid-19, vad tror ni?

Förkylning. Ja, även jag drabbades och är nu hemma sjuk sedan i måndags kväll. Ont i halsen, lite hängig, lagom snorig och hostande. Inget major men självklart kännbara symptom. Beställde hem testkit för covid-19 i tisdags som kom med bud igår.

Går verkligen inte att topsa sig i svalget utan att få otrevliga ljudeffekter. Slapp illamåendet som brukar höra till dock. Ingen trevlig upplevelse men nu är det gjort. Hoppas på svar innan veckan är över. Tror inte det är covid-19 men vill vara på den säkra sidan. Finns inget som tyder på det enligt min erfarenhet i alla fall. Ingen feber, jag har alla sinnen i behåll och så vidare. Vi får se. Det var negativt! Tog bara 2 dagar att få svar.

Hoppas jag mår bättre imorgon. Elsa ska till förskolan och Linda åker och handlar efter att hon lämnat henne där, sjuklingarna får roa sig själva. Dags att sova apropå det så jag inte är en zombie imorgon. Håll tummarna för att jag och Astrid mår bättre imorgon.

Den inplanerade resan till Västerås blir nog av om jag inte mår kasst imorgon med och Elsa fick stanna hemma även idag, så det blev hela veckan utan förskola. Astrid mådde tyvärr inte heller bättre, snarare så att det snorades mer igen. Förkylning är ju inte så kul för en liten 10-månaders som inte vill bli näsdukad i ansiktet när snoret rinner.

Själv hade jag svinont i bröstet i morse när jag vaknade. Fick en massa dumma tankar om att nu har infektionen flyttat ner i lungorna och nu får jag dödlig lunginflammation, men viftade bort de dumheterna omgående. Tog till lite olika knep som att hosta och dricka varmt, samt ta Dinamint C. Sen så försvann trycket och värken som tur var. Hosta och snörvel kvarstår dock.

Skönt att inte behöva undra om det var eller inte var covid-19, att få svar på två dagar är ju smått fantastiskt. Tack för det alla inblandade. Från taxibudet som lämnade och hämtade våra provtagningskit, till labbpersonalen som gjorde analys av våra prover..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.