Livet går fort när man inte uppdaterar

Februari

Så var det februari igen, så härligt att se att det snart börjar vankas vår igen. Den här månaden ska förhoppningsvis inte bli något vabruari. Även om det klassiskt sett brukar vara så. Jag tror att allt sånt blivit förskjutet och omkastat, men vi får väl se.

Ser fram emot att det bli varmare, så vi slipper klä på ungarna overall och en massa annat när de ska till och från förskolan. Allt för att göra vardagen lite enklare och bekvämare. Sen skadar det ju inte att det är varmare överlag. För att inte snacka om ljusets inverkan.

Idag kom jag faktiskt iväg till gymmet för första gången sen förra året. Alltså i december. Ska försöka hitta lite luckor i livspusslet framöver för att få mer träning i mitt liv.

Mars

Okej, det där var typ en månad sedan, vad blev sen resultatet? Magsjuka har vi fått en omgång av, mest jag och Elsa. Fy helvete vad vidrigt det är. Utöver det har vi inte behövt vara hemma. Om vi ska se till vädret har det ju inte varit så vårlikt heller under februari.

Ljust och fint den här veckan, men läget i världen känns mer nattsvart. Fy fan vad tröttsamt det är med idioter som ska hålla på och hålla på.

Orken att uppdatera världen om mitt liv är inte på topp. Ni som har haft eller har småbarn kan ju förstå varför. Det är ingen dans på rosor. Helt självförvållat så klart, men faktum är att det är vad det är. En daglig kamp, upp 06 och så köra tills ungarna sover.

April

Ytterligare en månad senare. April står och faller med varierande väder och livet lite lika så. Borde väl egentligen radera hela det här inlägget för det blir jättesnurrigt. Men en liten uppdatering kommer här ändå.

Saker har ÄNTLIGEN börjat röra sig när det kommer till vårt kök och möjligheten till diskmaskin. Efter att jag gjorde ett första kontaktförsök till bostadsföretaget med fråga om deras projekt med modernísering var aktuellt för oss i november, så har vi äntligen fått en mötestid för att komma överens. På måndag 11 april. Om 5 dagar!!

Kostnaden för helt nytt kök med nya luckor och skåp, nymålat och nya golv. Med diskmaskin, fullstor kyl OCH frys, inbyggd mikro och spishäll, 655 kr! Wow wow wow! Hoppas bara det går att lösa utan att vi förlorar allt för mycket förvaring. Men annars får det gå på något sätt ändå.

Uppdatering efter mötet den 11 april: Renoveringen blir av först efter semestern, typ augusti. Kommer ta ca fem veckor. Blir sååå skönt när det är klart! Kommer vara typ kylskåp inne i vardagsrummet och äta på papptallrikar under den tiden. Nog väldigt mycket hämtmat, kallskuret och plockmat.

Maj

1 maj

Sjuka barn är fan misär, var på närakuten med Elsa igår på självaste Valborgsmässoafton och hon har en infektion i kroppen som kräver antibiotika för hon har haft hög feber flera dagar. Nu är det en kamp att få henne att ta den och febernedsättande. Hon har liksom bestämt sig för att hon tycker det är jätteäckligt och vägrar.

Så jävla jobbigt. Självklart behöver man äta nåt i samband och det vägrar hon med att göra.

15 maj

Ute ur den föregående jobbiga perioden. Visade sig att hon hade öroninflammation. Actimel räddade oss när det kom till att få i henne medicinen. Tips till alla småbarnsförälder om ni upplever samma situation.

23 maj

Elsa hade 4-årskalas i lördags, galet att vi har en underbar och krävande liten fyraåring. Sen igår firade vi hennes och Astrids kusin Sofie, som är ganska mycket äldre. Trevlig helg med mycket kalas. Lite för mycket gottigheter, så får försöka lugna ner mig lite med det.

Idag fick jag vara hemma med minstingen som har host och snorsjukan. Till helgen är tanken att vi ska en sväng till Västerås för jag fick tag på passtider där åt mig och Linda då. Sen på söndagen ska vi på kalas då Elsas bästa kompis på förskolan fyller år idag och har kalas då.

I fredags hade jag ledigt från jobbet för att jag skulle på besök på St. Eriks ögonsjukhus. Efter flera års försök att få en remiss dit, samt ombokning så var det äntligen dags. Fick träffa en ortopist som kunde bedöma möjligheten att göra en skelningsoperation. Till saken hör att jag redan gjort två operationer i min ungdom. Då till skillnad från nu så skelade jag inåt. Nu är det vänster öga som drar iväg utåt.

Hennes bedömning var att det inte fanns några tekniska problem att hjälpa mig med en operation, vilket är bra. Däremot ville hon göra mer research och grundligare undersökning om vad exakt som ska göras vid en eventuell operation. Kolla journaler från tidigare operationer osv. Så de kan se vilka muskler som korrigerats då och så vidare. Allt för att det ska bli så bra som möjligt. Hon trodde dock att det var så att jag aldrig haft någon samsyn.

Det viktigaste för mig är att funktionen blir så bra som möjligt. Sen att jag får ögon som jag kan styra som vem som helst. Självklart vill jag inte att det ska bli sämre heller, så det är bra att de gör ett gediget förarbete. Kommer bli kallad på den mer grundliga undersökningen framåt hösten då det tydligen är kö dit.

Nä, nu får jag ta och publicera helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.