Äntligen regn

äntligen regn

Äntligen lite regn som kan skölja bort allt damm som plågat mig senaste veckan. Jag som dammallergiker brukar tycka att den här tiden på året är lite jobbig. Kan inte ens föreställa mig hur alla stackars pollenallergiker har det.

Denna vecka har jag varit ensam en hel del med barnen, Linda har varit i Tyskland på affärsresa några dagar. Sen igår var hon med ett gäng kompisar och hängde. Börjar bli dags för mig att göra nåt på egen hand med.

Utbildning, möten och mera möten

Veckan har innehållit lite olika saker, mest jobbrelaterade saker. I torsdag var jag väldigt dubbelbokad, men det löste sig. Jag är vald som brandskyddsombud så då behövde jag gå en utbildning. Detta skedde på förmiddagen, med tanke på min enorma minussaldo på sömnkontot så var jag inte jättetaggad. Som tur var han som höll i föreläsningen snabb, så vi var färdiga över en timme innan utsatt tid.

Jag hann med andra ord delta i alla fall en stund i det som jag inte kunde vara med på pga. dubbelbokningen. Sen på eftermiddagen var det fullt upp med dubbla rehabmöten och sen en stund på vårt korta enhetsmöte. Phew, var rätt slut efter den dagen

På hemmaplan

Har mest gjort det mest grundläggande här hemma för att hålla sig flytande. Men det får duga. I fredags så passade jag på att gå hem i det fina vädret när jag slutade. Linda tog och hämtade barnen på förskolan och roade de i en lekpark så jag kunde jobba lite senare.

När jag kom hem så gjorde jag min plikt och sopade ut gruset från huset ut i gatan, så de kan sopa upp det när de kommer hit och gör det. Hoppas det är snart, vore så skönt. Igår var Linda som sagt iväg på träff med vänner så då passade jag på att fippla med olika saker som hemsidor och se lite på film och tv.

Idag var hela familjen bjudna på en lekträff med tillhörande korvgrillning med Elsas kompis från förskolan. Mycket trevligt och så hade vi tur med vädret. Äntligen regn sen på kvällen, hann som tur var med att fixa lite i trädgården också. Flyttade våra hallonbuskar som mest bestod av nya skott från de gamla.

Planen är att ängen i ett av hörnen ska vara där hallonbuskarna stått, så då fick hallonen flytta på sig först. Tror det blir en win-win, då hallonen inte fått någon näring i den rabatten då den är rätt näringsfattig och grund. Sen är det sol mest hela dagen mot en vägg. Det gillar tydligen ängsblommor. Så hoppas det blir bättre så.

Nu förbättra min sömn och lägga mig i lite bättre tid. Mot en ny späckad vecka.

Noll inspiration

Sen kväll och här sitter jag i sista minuten och skrapar ihop ett inlägg samtidigt som jag gör typ 4 andra saker samtidigt. Kommer vara så trött imorgon. Måste hinna med detta tidigare på kvällen. Idag har jag inte riktigt någon idé om vad jag ska skriva om. Jag kan ju berätta att vi varit hos mina föräldrar och hängt och åt middag som vi tog med oss dit. Gick tidigare från jobbet för att gå till en person som ska hjälpa oss med en sak. Sen körde jag lite efter det och så handlade vi och hem till föräldrarna.

På jobbet idag så har det inte hänt särskilt mycket. Jag hade ett möte på eftermiddagen och det gruvade jag mig något inför men det löste sig rätt bra tycker jag. På förmiddagen kom chefen för Arbetslivskontoret här i kommunen och berättade lite om hennes tankar inför framtiden om den verksamhet där jag sitter och även tillhör. Lät bra tycker jag, ska bli intressant att se vad för uttryck det hon pratade om kommer ta sig. Imorgon har jag inga inbokade besök så det blir en ännu lugnare dag tror jag, vi får se.

Skönt med fredag, ska övningsköra också och kanske hitta på nåt kul med syrran om hon inte har något annat för sig. Sen lördag blir det ut och hänga och käka middag och lite karaoke!

Godnatt! Upp tidigt igen imorgon. Den där minustiden på årsarbetstidskontot ska bort! Flexen alltså.

Att ha möten hela dagen

2870251114_a8e346f56a

Dagens eskapader innebar att jag satt i möten hela förmiddagen och sen lite datastuga eftermiddagen och lite mer möten på jobbet. Sen var det raka vägen till föreningskunskap del 2 efter att jag gjort klart mina administrativa sysslor. Var givande idag med fast jag redan visste det mesta. Men det är kul att höra hur andra föreningar tänker och jobbar. Var folk från en koloniförening, ett mindre parti, frisörläranras förbund och Stockholms Afrikanska Förening. Var allt från ordföranden, kassörer, valberedning och vanliga ledamöter med.

Fast jag var trött som fan efter denna vecka med lite för lite sömn. På vägen hem pratade jag både med min syster och Madicken i telefon. Fattar inte varför jag aldrig ringer upp folk, hur svårt kan det vara? Mer telefonkontakt med folk borde jag öva på att ha.

Nu ska jag gå och lägga mig för jag ska upp en hel kvart tidigare imorgon och ta mig till kontoret i Haninge där jag ska hjälpa till med datarelaterade prylar och annat som de kan behöva hjälp med.Ska bli spännande och se hur det ser ut för de och hur de lagt upp sina tid.

Var och åt en god lunch idag med kollegorna på Tandooriköket i Huddinge. Rekommenderas verkligen, nom nom.. lär bli fler tillfällen framöver.

Sen köpte jag mitt livs första wordpresstema för eget bruk dag, gick visst på lite mer än jag tänkt mig, men nu är det gjort.

photo credit: interphone via photopin (license)